B. Ö. B. 2021.08.28 19:49 Frissítve: 2021.08.28 20:51

F3: Doohan győzött, Tóth a 22. lett a spái második sprintfutamon

Jack Doohan aratott győzelmet a Formula–3 belgiumi versenyhétvégéjének második sprintfutamán. A dobogóra még David Schumacher és Logan Sargeant állhatott fel, Tóth László a 22. pozícióban látta meg a kockás zászlót az esős viadalon.

Jack Doohan a második F3-as győzelmét aratta Spa-Francorchamps-ban (Fotó: DPPI)

 

A pénteki időmérő és a szombati első sprintfutam alapján Jack Doohan vághatott neki a pole pozícióból a második sprintversenynek. Az ausztrál versenyző mellé David Schumacher, a második rajtsorba Alekszandr Szmoljar és Caio Collet parkolhatta le az autóját a rajtrácson. Tóth László ezt a futamot is a 25. helyről kezdhette meg.

Az F3-asok belgiumi második versenyét azonban – főként a Formula –1-es időmérő elhúzódása miatt – a tervezettnél közel egy órával később rendezték meg. Ráadásul az eső érkezésének a hétvége ezen eseményén is igen nagy volt az esélye.

Doohan jól kapta el a rajtot, és már az első kanyartól próbált elszakadni az őt követő Schumachertől, majd a harmadik körre már két másodperc fölé növelte az előnyét a német csapattársával szemben. Tóth egy hellyel jött előrébb az első kanyarokban.

A negyedik körben a kilencedik helyért csatázó Jonathan Hoggard és Arthur Leclerc ért össze, amiben az előbbi húzta a rövidebbet, hiszen az autója megsérült, és visszaesett a mezőny végére. Mindez nem különösebben volt hatással a továbbra is az élen autózó Doohanre, aki néhány körrel később már négy másodperces előnyt autózott ki Schumacherrel szemben.

 

A 11. körben Mateo Nannini forgott meg csatázás közben, s mivel nem tudott továbbmenni, a pályára küldték a biztonsági autót. Ekkor ráadásul újra rákezdett az eső. A safety car nem sok idő töltött a pályán, s az újraindítást követően a bajnoki összetettet vezető Dennis Hauger előzte meg Leclerc-t, amivel feljött a kilencedik pozícióba.

A futam levégén újra a pályára kellett küldeni a biztonsági autót, miután Amaury Cordeel és Calan Williams ütközött össze. Mivel ráadásul nem sok maradt a szabályok adta időlimitből, a mezőny a safety car mögött látta meg a kockás zászlót. Doohan nyert Schumacher és Logan Sargeant előtt. Tóth a 22. helyen fejezte be a második sprintfutamot.

Doohan a győzelmével 48 pontosra csökkentette a hátrányát a bajnoki pontversenyben Haugerrel szemben.

Folytatás vasárnap 10.40-kor a főversennyel!


 

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.