B. Ö. B. 2022.08.26 16:23 Frissítve: 2022.08.26 16:49

F3: Collet szerezte meg a pole-t a spái őrült időmérőn

Caio Collet volt a leggyorsabb a Formula–3 belgiumi versenyhétvégéjének időmérőjén. Az időjárási körülmények alaposan megnehezítették a versenyzők dolgát Spa-Francorchamps-ban, Collett mögött Zane Maloney és Francesco Pizzi zárta a kvalifikációt, míg Tóth László a 28. helyről vághat neki a spái futamoknak.

Caio Collet lehet a leginkább elégedett a spái időmérő végén (Fotó: DPPI)

 

A Formula–1 betétsorozataiban is véget ért a négyhetes nyári szünet, Spa-Francorchamps-ban a Formula–3-as mezőny is összecsap. A hétvégére esőt jósoltak, a pénteki szabadedzés során viszont még nagyrészt száraz pályán gyakorolhattak a versenyzők. A leggyorsabbnak Reece Ushijima bizonyult, mögötte Oliver Goethe és David Vidales végzett. Tóth László a 30. pozícióban zárta a tréninget, majd később jelentősebb csapadék zúdult a pálya környékére.

Az F1-es első szabadedzés végén ugyanis leszakadt az ég Spában, s bár az eső elállt a kvalifikáció kezdetéig, az aszfalt nedvessége miatt indokolt volt az esőgumik használata az időmérő elején. Később egyre inkább javultak a viszonyok, tíz perc elteltével azonban félbe kellett szakítani a körözést, miután Jak Brawford megforgott, majd amikor megpróbálta menetirányba tenni az autóját, elakadt a kavicságyban.

A kvalifikáció nagyjából tíz percig állt, a folytatásban azonban egyre több autóra kerültek fel a slick abroncsok. Az utolsó harmadban így folyamatosan javultak a köridők, a pole pozíció végül Caio Colleté lett. Másodikként Zane Maloney zárta az időmérőt, a harmadik pozícióból Francesco Pizzi rajtolhat vasárnap.

A részben fordított rajtrácsos sprintfutamnak Zak O'Sullivan vághat neki az első rajthelyről, Tóth a 28. pozícióból indulhat mindkét versenyen.

Folytatás szombaton 10.35-kor a sprintfutammal!

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.