DTM: feltámadt a Mercedes – Paul di Restáé a pole a szombati versenyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.02. 11:54
A kissé gyenge kezdés után pole pozíciót ünnepelhet a Mercedes a német túraautó-bajnokság (DTM) magyarországi versenyhétvégéjén, miután Paul di Resta megnyerte a szombati időmérő edzést.

Ideálisnak nem éppen nevezhető körülmények fogadták a mezőnyt szombat reggel a Hungaroringen. A második szabadedzésen végig szakadt az eső, így minden autóra kötelezően az esőgumikat kellett feltenni. A tréninget végül az audis Robin Frijns nyerte Marco Wittmann (BMW) és audis márkatársa, Loic Duval előtt.Ideálisnak nem éppen nevezhető körülmények fogadták a mezőnyt szombat reggel a Hungaroringen. A második szabadedzésen végig szakadt az eső, így minden autóra kötelezően az esőgumikat kellett feltenni. A tréninget végül az audis Robin Frijns nyerte Marco Wittmann (BMW) és audis márkatársa, Loic Duval előtt.

Az időmérőre végül kisütött a nap és felszáradt a pálya, ami úgy tűnik, hogy kedvezett a Mercedesnek. A kvalifikációt ugyanis Paul di Resta nyerte, így a korábbi Formula–1-es versenyző indulhat a pole pozícióból az első versenyen. A második Nico Müller (Audi) lett, míg a harmadik helyről a szintén mercedeses Lucas Auer indulhat. Az osztrák pilóta mellesleg akár előrébb is végezhetett volna, de az utolsó gyors körén hibázott.

A DTM szombati versenyét 13.30-tól rendezik, amelyet élőben közvetít az M4 Sport.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik