MTI
S. B.
2023.06.02 09:31 Frissítve: 2023.06.02 09:43

Ralikrossz Eb: Benyó tapasztalatot szerezne Portugáliában, és bízik a jó eredményben

Elsősorban a tapasztalatszerzés a célja a pályafutása első ralikrossz Európa-bajnoki idényét teljesítő Benyó Máténak, a Korda Racing versenyzőjének a kontinensbajnokság portugáliai második fordulójában.

 

Benyó Máté felkészülten érkezik a helyszínre (Fotó: Facebook/Benyó Máté)

A nyirádi szezonnyitón az Euro RX1 kategóriában döntős és végül ötödik versenyző a hétvégi viadalról az MTI-nek elmondta, a 17 pilótát felvonultató mezőny ugyanolyan erős lesz, mint Nyirádon.

„Több ellenfelemmel ellentétben én még sohasem versenyeztem ezen a pályán, de a szimulátorozásnak és a belső kamerás felvételek elemzésének köszönhetően felkészülten érkezünk a helyszínre” – nyilatkozta a Peugeot 208-assal induló Benyó, aki reméli, hogy gyorsan fel tudja majd venni a ritmust.

„Szeretnék okosan versenyezni és a rutinos riválisoktól ellesni a lehető legtöbbet, aztán egy szép eredménnyel zárni. A nyirádi ötödik hellyel magasra tettük a lécet, most a pályaismeret hátránya miatt reálisan a középmezőnybe férhetünk oda, de taktikus versenyzéssel akár még előrébb is végezhetünk” – tette hozzá. Benyó úgy fogalmazott, jó lenne „egy újabb szép nemzetközi eredménnyel” meghálálni csapatának a munkát, szurkolóinak pedig a támogatást.

Kiemelte, a portugáliai hétvégén a világbajnoki mezőnnyel együtt versenyeznek, így a legnagyobb sztárok – például Sébastien Loeb vagy Johan Kristoffersson – is a helyszínen lesznek.

„Szeretném élvezni a hétvége minden pillanatát és magamba szívni azt a profizmust, ami az Európa- és világbajnokságot jellemzi” – mondta.

A portugáliai versenyen Benyó mellett három magyar versenyző lesz érdekelt az Euro RX1 géposztályban, ugyanis Kárai Tamás, Koncseg Zoltán, valamint Mózer Attila is rajthoz áll. Az Euro RX3-ban két magyar indul, Szíjj Zsolt és Körmöczi Balázs.

Az Európa-bajnokság mindkét kategóriájában szombaton és vasárnap délelőtt rendezik az előfutamokat, majd az elődöntőkre és a fináléra vasárnap délután kerül sor.

2023.06.03 06:42:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A német a hétvége eddigi valamennyi szakaszában a leggyorsabbnak bizonyult.

2023.02.10 23:11:48

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Jelenleg a Ferencváros és a válogatott sikerei tartják az ernyőt az egyébként még messze nem hatékony magyar modell fölé. A győzelmet nyilván nem kell megmagyarázni, s minket, szurkolókat ez érdekel igazán, de ha hosszabb távon nem szilárdul meg az alap, akkor prognosztizálható a ciklikusság: egyszer fent, egyszer lent.

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.