A Hungaroringen versenyez a Sauber orosz titánja

Vágólapra másolva!
2013.09.14. 07:27
null
Az orosz pilóta próbál nem azzal foglalkozni, hogy mit mondanak róla az emberek
A Formula–Renault 3.5 hungaroringi hétvégéjén az orosz titán, Szergej Szirotkin is versenyez, aki Monzában a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjút a rá váró kihívásokról, mindenekelőtt az összes pilóta álmáról, a Formula–1-ről, amely számára immár nagyon is elérhető közelségbe került.

 

NÉVJEGY – SZERGEJ SZIROTKIN
Született: 1995. augusztus 25., Moszkva
Nemzetisége: orosz
Pályafutása: gokart (2008–2009), olasz Formula-Abarth (2010–2011), európai Formula-Abarth (2011), olasz Formula–3 (2012), AutoGP (2012), Formula-Renault 3.5 (2012–2013)
Legnagyobb sikere: európai Formula-Abarth bajnok (2011)

 

– Mit gondol azokról, akik szerint csak apja miatt kapja meg a lehetőséget jövőre a Saubernél?
– Az elmúlt években minden fiatal versenyző hasonló támogatással érkezett az F1-be, mint én fogok – fogalmazott Szergej Szirotkin. – A szerződésemben nem édesapám játszotta a főszerepet, más módon kaptam támogatást, amiről nem árulhatok el több részletet. Nekem csak arra kell koncentrálnom, hogy jól vezessek, majd az eredmények minősítik a munkámat.

– Jelent némi pluszmotivációt, hogy folyamatosan a zsenge életkora miatt piszkálják?
– Próbálok nem foglalkozni azzal, mit mondanak az emberek. Csak szeretnék minél jobb munkát végezni, és ha sikerül, a nyomás is pozitív tényezővé alakul át.

– Tényleg úgy érzi, hogy készen áll az F1-re?
– Jelen pillanatban nyilván nem egészen. Viszont van még fél évem, befejezem az idényt a Formula-Renault-ban, és ha minden a tervek szerint halad, teljes mértékben kész leszek a kihívásra.

– Mik ezek a tervek?
– Mindenképp szeretnénk néhányszor tesztelni a kétezer-tizenegyes autóval, aztán vár rám egy bemutatófutam szeptember végén Szocsiban. Ami a fizikai felkészülést illeti, folyamatosan csináljuk a fitneszedzéseket, ezenkívül a lehető legtöbbet igyekszem együtt lenni a mérnökökkel és a technikai szakemberekkel, hogy minél többet tanuljak. Szerintem minden jól alakul, van még időm belerázódni.

– Lesz lehetősége szimulátorban is tesztelni?
– Igen, ez is tervben van. Egyelőre nem tudom, melyik szimulátort használjuk és mikor, hiszen a Saubernek nincsen sajátja, de mindenképp tervezzük.

SZIROTKIN A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN MESÉL ARRÓL IS, HOGY MENNYIRE VOLT MEGSZEPPENVE, AMIKOR ELŐSZÖR JÁRT A SAUBER SZÉKHELYÉN, ÉS MI A LEGNAGYOBB KÜLÖNBSÉG AHHOZ KÉPEST, MINT AMIT EDDIGI VERSENYZŐI PÁLYAFUTÁSA SORÁN MEGSZOKOTT, DE BESZÉL ARRÓL IS, HOGY MIT VÁR A MOSTANI, MAGYARORSZÁGI HÉTVÉGÉTŐL! A SZOMBATI LAPSZÁMBAN OLVASHATJÁK, HOGY MIT MONDOTT A FIATAL OROSZ PILÓTÁRÓL JACQUES VILLENEUVE, KIMI RÄIKKÖNEN, LEWIS HAMILTON ÉS SEBASTIAN VETTEL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik