Vívás: Decsi Tamás vállalja a csapatversenyt az Eb-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.06.21. 15:59
Decsi Tamás ott lesz a kardcsapatban (Fotó:MTI/Czeglédi Zsolt)
A Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Rabb Krisztián, Szilágyi Áron összetételű kvartett lép pástra a férfi kardozók csapatversenyén vasárnap a bázeli kontinensviadalon.

Az évek óta megszokott felállásban vívó férfi kardcsapat összetétele „megbomlott” Szatmári András sérülése miatt – mint ismert, egyéni világbajnokunk április végén a telki edzőtáborban sérült meg: a bokájából letört egy darab, s bár felépülése jól halad, hiszen az iskolázás után immár vív is, de természetesen még nem utazhatott a magyar válogatottal a bázeli Európa-bajnokságra. 

Oda a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Rabb Krisztián, Szilágyi Áron négyes utazott, ám a szerdai egyéni viadalon Decsi Tamás a csoportkörben visszalépett hátfájdalmai miatt. 

Itthon Iliász Nikolász állt készenlétben, ám a beugrására nem kerül sor, mert pénteken Decsi Tamás már edzett, s vállalja a vasárnapi csapatversenyt, amelyet a mieink az Eb első kiemeltjeként kezdenek meg. 

Tavaly, az Európai Játékok keretében megrendezett Eb-n a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású gárda a negyedik lett, miután az azeriek és a grúzok legyőzése után kikapott a franciák ellen az elődöntőben, s aztán a németekkel szemben a bronzmeccsen. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik