Farkas Balázs bravúrokkal nyolcaddöntős a fallabda British Openen

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.04. 10:42
null
Fotó: Magyar Fallabda (Squash) Szövetség/Facebook
A fallabdázó Farkas Balázs bravúros győzelmekkel bejutott a 16 közé a világ egyik legrangosabb PSA-versenyén, a platinum besorolású, 194 500 dollár összdíjazású British Openen.


A magyar szövetség tájékoztatása szerint a világranglistán 41. magyar éljátékos, Farkas Balázs az első körben az egyiptomi Faresz Desszukin (17.) jutott túl, majd a svájci Dimitri Steinmannt (22.) győzte le 3:1-re Birminghamben.

„Nagyon kemény első két szett volt, de én jöttem ki mind a kettőből győztesként – értékelte hétfői mérkőzését Farkas Balázs.A harmadikban nagyobb előnyre tett szert, így jobbnak láttam azt a szettet elengedni és fókuszálni a következőre. A negyedikben nekem sikerült koncentrált játékkal megtartani az előnyt, végül lezárni a mérkőzést. Nagyon boldog vagyok, hogy életemben először sikerült tizenhatba jutnom a legmagasabban rangsorolt versenyek egyikén.”

A magyar játékos kedden késő este a világranglistán ötödik egyiptomi Mazen Hesammal játszik a negyeddöntőbe jutásért. A meccset a birminghami színházban felállított üvegpályán rendezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik