Nemzeti Sportrádió: az új rádiócsatornával teljessé válik a közmédia sportportfóliója

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.05.29. 16:08
null
A Médiatanács döntése alapján a közmédia új rádiós médiaszolgáltatást indíthat 2024. június 14-ével. A labdarúgó Európa-bajnokság indulása napjától Budapesten a 105,9-es frekvencián, országosan online felületeken keresztül hallgathatják a sportszeretők a fontos és lényeges sporteseményeket. A Nemzeti Sportrádióval egységessé és teljessé válik a közmédia sport portfóliója, amivel Közép-Európában is unikálissá válik – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája szerdán az MTI-vel.

 

A közlemény szerint a hamarosan induló nemzeti, sporttematikájú rádióadó, a Nemzeti Sportrádió a Nemzeti Sport kezdeményezéseként 2022-ben elindult Sportrádió hagyományait, egyes műsorait viszi tovább. 

A Sportrádió stúdiójában (Fotó: Nemzeti Sport)

Az új közszolgálati csatorna egy sor új lehetőséggel, élő közvetítéssel, a közmédia gazdag archívumának kincseit is feldolgozva működik majd szoros együttműködésben az M4 Sport televízióval és a Nemzeti Sporttal. A Nemzeti Sportrádió elindításával egy közszolgálati, 0-24 órában, az egész világon hallgatható rádióadó születik – írták. 

Mint olvasható, a Nemzeti Sportrádió, amelyet az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. indít, vadonatúj műsorokkal és struktúrával szolgálja a magyar sportközösséget – a sportolók és a sport iránt elkötelezett hallgatókat. 

Szeptember 1-től Ballai Attila lesz a Nemzeti Sportrádió főszerkesztője (Fotó: Koncz Márton)

Az új rádió több felületen is elérhető lesz. A sportközönség által már jól ismert, közösségiből közszolgálativá vált 105,9 frekvencián, a Nemzeti Sportrádió applikáción keresztül, valamint a nemzetisport.hu-n is hallhatók lesznek a legnagyobb sportesemények közvetítései, elsőként a június 14-én kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokság. 

Az új technológiák alkalmazásával az okostelefont használók, az autóban utazók is a nap 24 órájában hallgathatják a Nemzeti Sportrádiót. 

A Nemzeti Sportrádió az ország legfelkészültebb sportújságíróinak, riportereinek, kommentátorainak új szakmai műhelye lesz. A Nemzeti Sportrádió főszerkesztője szeptember 1-től a Nemzeti Sport stratégiai tanácsadója, Ballai Attila lesz, addig megbízott főszerkesztőként helyettese, Virányi Zsolt irányítja a szerkesztőséget – írták a közleményben. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik