Labdában mindkét magyar esélyes a döntőre az rg Európa-bajnokságon

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2024.05.23. 13:04
Freschli JozsefPigniczki Fanni (Fotó: Freschli József)
A felnőtteknek is útjára indult a ritmikus tornászok Európa-bajnoksága a karikás és labdás selejtezővel – utóbbiban Pigniczki Fanninak és Wiesner Hannának is jók az esélyei a szerenkénti döntőre.

Négy csoportban kezdték meg a felnőttek versenyét a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon, melynek csütörtöki napján a karika és labda szerek selejtezőit rendezik a budapesti Papp László Budapest Sportarénban. Rögtön az A-csoportban, délelőtt voltak érdekelve a mieink, a felnőtt egyéniben induló két tornászunk, Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna. Az első rotációban mindketten labdával, a másodikban karikával mutatták be gyakorlatukat.

A labdás előadást követően mindkét magyar gyakorlatot óvás követte a nehézségi pontszámokat illetően – a felülvizsgálat után Wiesner Hanna egy tized ponttal többet kapott, és 32.050 ponttal zárt, míg Pigniczki Fanni pontszáma változatlan, 33.350 maradt. A karikás bemutatóra Pigniczki edzői szintén újraellenőrzést kértek, melynek eredménye két tized pont plusz lett a nehézségi faktorban, így arra 33.650-et kapott, míg Wiesner 32.000-vel zárt.

Az A-csoport küzdelmei végén labdában Pigniczki a 4., Wiesner a 6. helyen, karikában előbbi szintén 4., Wiesner a 9. pozícióban állt. A végső sorrend csak a nap végén, mind a négy csoport versengésének lezárultával dől el – ezzel együtt a két szer döntőseinek kiléte is. A fináléhoz a legjobb nyolcban kell lenni, így Pigniczki Fanninak mindkét számban van esélye a döntőre, míg labdában akár mindkét magyart is láthatjuk. A szerenkénti döntőket vasárnap rendezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik