Hetedikek a magyarok a cselgáncs-vb vegyes csapatversenyében

Vágólapra másolva!
2024.05.24. 14:21
null
Pupp Réka (kékben) Thauany David Capanni Diasszal nem bírt (Fotó: Földi Imre, archív)
A magyar válogatott 4–0-ra kikapott a vigaszágon Olaszországtól, így hetedik lett pénteken az Abu-Dzabiban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság vegyes csapatversenyében.

Az egy-egy győzelemmel és vereséggel a bronzéremig tartó vigaszágra került nemzeti együttest Pongrácz Bence (73 kg), Tóth Krisztián, Sáfrány Péter (90 kg), Vég Zsombor, Sipőcz Richárd (+90 kg), Pupp Réka (57 kg), Gercsák Szabina (70 kg) és az egyéni küzdelmekben nem szerepelt Czerlau Jennifer (+70 kg, Miskolci VSC) alkotta.

Az első meccsen Czerlau vazarival kikapott Erica Simonettitől (0–1), majd az olimpiai harmadik Tóth intésekkel alulmaradt Gennaro Pirellivel szemben (0–2). Hasonlóan járt Pupp is Thauany David Capanni Dias ellen (0–3), míg az idén Eb-bronzérmes Pongrácz két vazarival vereséget szenvedett Manuel Parlatitól (0–4), így eldőlt a párharc, és a további mérkőzéseket már nem vívták meg.

A magyarok – akik a tavalyi vb-n nem vettek részt a vegyes csapatversenyben – hetedikként zártak. A csütörtökön zárult egyéni küzdelmekben a kilencfős magyar válogatott az 52 kilós Pupp Réka révén egy ötödik helyet szerzett az Egyesült Arab Emírségekben.

VEGYES CSAPATVERSENY
1. Japán
2. Franciaország
3. Georgia és Olaszország
... 7. Magyarország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik