Asztalitenisz: Póta Georgina sima győzelemmel kezdett a Szaúd-arábiai Grand Smash-en

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.05.01. 19:12
Póta Georgina különösebb gond nélkül vette az első akadályt Dzsiddában (Fotó: WTT)
Dzsiddában, az esztendő második asztalitenisz Grand Smash versenyének első napján a mieink közül csak Póta Georgina állt asztalhoz, a Budaörsi SC kétszeres Európa-bajnoka a selejtező első fordulójában négy játszmában legyőzte a Puerto Ricó-i Melanie Díazt.

 

Célegyenesbe fordult az olimpiai kvalifikációs időszak, akiknek még nincs kvótájuk, minden egyes győzelem a szokottnál is fontosabb, különösen, ha olyan kiemelt kategóriás versenyről van szó, mint a Grand Smash – a WTT-sorozat idei második topkategóriás tornájának Szaúd-Arábia, Dzsidda városa ad otthont.

A selejtező első napján a mieink közül csupán Póta Georgina (világranglista-68.) állt asztalhoz, ellenfele Melanie Díaz (145.) volt. A 27 éves Puerto Ricó-i játékos veszélyes ellenfél, nem is olyan régen még stabilan top 100-asak számított (a legjobb helyezése a 61. volt 2019 decemberében), szóval első számú női asztaliteniszezőnktől az elmúlt hónapokban látott jó formára volt szükség a továbbjutáshoz. Szerencsére ezzel nem is volt gond, Póta négy játszmában jutott tovább a második fordulóba, ahol a sorsolásnak köszönhetően akár Madarász Dórával (93.) is meccselhet, feltéve, hogy utóbbi a csütörtök kora délutáni programban legyőzi a lengyel Anna Wegrzynt (138.).

Magyar részről rajtuk kívül még az Ecseki Nándor, Eric Jouti magyar, brazil férfi párosra, valamint a nyolcadik helyen kiemelt Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosra kell figyelnünk, ám a két említett duó csak a szombaton kezdődő főtáblás küzdelmek során kapcsolódik be a versenybe.

WTT-SOROZAT, GRAND SMASH, DZSIDDA
Nők. Egyes. Selejtező. 1. forduló
Póta Georgina–Díaz (Puerto Ricó-i) 3:1 (3, –10, 5, 7)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik