Torna Eb: kialakult a férfiválogatott kerete

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 09:39
Mészáros Krisztofer is helyet kapott az Eb-csapatban (Fotó: Dömötör Csaba)
Keretet hirdettek a férfiaknál a torna Európa-bajnokságra. A Riminiben megrendezendő kontinensbajnokságon Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs és Molnár Botond kap helyet a csapatban, és egyéniben induló lesz még Závory Szilárd is.

 

Kovács István, a férfiak szövetségi kapitánya elmondta, csapatban a cél, hogy az első nyolc között végezzenek a magyarok. „Ezenkívül egyéni összetettben két versenyzőnket várnám a legjobb 16-ba, és további két szerfináléban bízom. Természetesen az Eb-n még van olimpiai kvótaszerzésre is lehetőség. Itt az a tornász harcolja ki a párizsi indulást, aki egyéni összetettben a legelőkelőbb helyen zár azok közül, akik korábban nem rendelkeztek ötkarikás kvótával” – mondta Kovács István. A magyar keretben három hatszeres lesz: Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián és Tomcsányi Benedek.

A Riminiben megrendezendő Európa-bajnokságon a férfiak április 24-én kezdenek. A magyaroknak eddig egy olimpiai kvótája van a férfiaknál, azt Mészáros Krisztofer szerezte a tavalyi világbajnokságon – közölte a Magyar Tornaszövetség. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik