Szentesen rendezik az idei rövidtávú tájékozódási futó országos bajnokságot

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.17. 14:54
A kép illusztráció (Fotó: Török János/Délmagyarország, archív)
Szentesen rendezik az idei rövidtávú tájékozódási futó országos bajnokságot szeptember 14-én, szombaton.

Szabó Zoltán, Szentes polgármestere a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az eseményre több mint 1200, 12 és 85 év közötti versenyzőt várnak, akik csaknem 30 kategóriában állhatnak majd rajthoz. Hozzátette, délelőtt lesz a selejtező, délután pedig maga a verseny.

Ismertette, az ob-t a hódmezővásárhelyi Hód-Mentor SE és a Szegedi Tájfutó és Környezetvédő Egyesület szervezi.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy legutóbb 2021-ben volt a városban olyan sportesemény, amelyen több mint 1000 sportolót láttak vendégül.

Petrócki Ádám, a Hód-Mentor SE elnöke a tájékozódási futásról elmondta: a versenyzők térképet kapnak egy területről, ahol ellenőrző pontokat kell megkeresniük minél rövidebb idő alatt. Az erdei terep mellett az utóbbi két évtizedben megjelentek a városi versenyek is – részletezte az egyesület elnöke.

Hozzátette, a városi versenyformánál nem a tájékozódási feladat nehézsége a kihívás, hanem a magas futótempó melletti teljesítmény. Úgy véli, Szentes adottságai – különösen a belváros – megfelelő színvonalú terepet biztosítanak a versenynek.

Petrócki Ádám kiemelte, a profik mellett bárki részt vehet a megméretésen, lesz nyílt kategória is. A versenyzőknek nagyjából 2-4 kilométeres távot kell teljesíteniük.

A sajtótájékoztatón Szabó Zoltán és Petrócki Ádám együttműködési megállapodást írt alá a város, illetve a sportegyesület nevében.

Elhangzott, szeptember 15-én Szarvason rendezik a tájékozódási futás országos váltóbajnokságát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik