Golf: Scottie Scheffler nyerte a US Masterst

Vágólapra másolva!
2024.04.15. 10:34
Scottie Scheffler (Fotó: Getty Images)
Az amerikai Scottie Scheffler nyerte a golfozók idei első majortornáját, a US Masterst, amelyen az ismét visszatérő Tiger Woods karrierje legrosszabb négynapos eredményét produkálta.

A legendás augustai pályán 2022-ben is győztes 27 éves Scheffler kiegyensúlyozottan teljesített a négy nap során, a pénteki és szombati kellemetlen időjárási körülményekhez is jól tudott alkalmazkodni és a vasárnapi záró nap előtt egy ütéssel vezetett. A negyedik napon aztán a győzelemért küzdők közül egyértelműen kiemelkedett, és nagy fölénnyel diadalmaskodott. A második helyen a svéd Ludvig Aberg végzett, négy ütéssel elmaradva Schefflertől.

A világranglista-vezető Scheffler a legutóbbi négy versenye közül hármat megnyert, egyen pedig a második helyen végzett.

Óriási érdeklődés övezte a korábbi világelső, 15-szörös majorgyőztes Tiger Woods újabb visszatérését. A 48 éves legendás játékos egy év után versenyzett újra négynapos tornán és az első két napon stabilan játszott, nem fenyegette a kiesés veszélye, így sorozatban 24. Mastersén is pályára léphetett a hétvégén, ami korábban még senkinek sem sikerült.

Woods a 25. helyről kezdte a szombatot, ami aztán karrierje legrosszabb majorversenynapja lett azzal, hogy 82 ütésre volt szüksége a 18 szakasz teljesítéséhez (+10). Vasárnap karrierje során 100. alkalommal játszott a legendás pályán, ám ekkor is sokat hibázott és 77 ütéssel zárt, összesítésben – pályafutása legrosszabb 72 szakaszos eredményével, az alapütésszámnál 16-tal többel – a 60. helyen fejezte be a viadalt.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik