Boston Marathon: a férfiaknál etióp győzelem, a nőknél kenyai címvédés

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2024.04.15. 20:18
Fotó: Getty Images
Az etióp Sisay Lemma nyerte meg hétfőn 2:06:17 órás eredménnyel a bostoni maratoni versenyt; a nőknél a kenyai Hellen Obiri 2:22:37 órás futással megvédte címét.

 

Lemma gyorsan az élre állt, végül 41 másodperccel előzte meg honfitársát, Mohamed Esát, és 1:05 perccel a kenyai Evans Chebetet, az előző két kiírás legjobbját. A 33 éves győztes négy hónapja, a valenciai maratoni viadalon 2:01:48 órával győzött, amivel a negyedik legjobb maratonfutó lett az örökrangsorban. Nála csak a februárban, autóbalesetben elhunyt, 2:00:35-tel világcsúcstartó kenyai Kelvin Kiptum, valamint a szintén kenyai Eliud Kipchoge és az etióp Kenenisa Bekele ért el jobb időt.

Sisay Lemma a második diadalát aratta a kiemelkedő maratoni versenyen, ezt megelőzően 2021-ben Londonban bizonyult a legjobbnak.

A nőknél a 34 éves győztes, az 5000 méteren kétszeres világbajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes Hellen Obiri hosszabb hajrában lépett el honfitársától, Sharon Lokeditől, akit nyolc másodperccel előzött meg. Az első háromban csak kenyai atléta végzett, a 44 éves Edna Kiplagat lett a harmadik 2:23:21 órával.

Obiri a két bostoni diadala mellett még egy major-versenyt nyert, a tavalyi New York-i viadalon is ő volt a leggyorsabb.

Az idei bostoni versenyen mintegy harmincezer futó vett részt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik