Asztalitenisz: Majoros és Póta is az első körben búcsúzott Varasdon

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.04.04. 15:12
Majoros Bence csak egy játszmát tudott elvenni az osztrák Daniel Habesohntól (Fotó: WTT)
Két magyar, Majoros Bence és Póta Georgina állt asztalhoz a WTT-sorozat horvátországi állomásának főtábláján, s mindjárt az első fordulóban mind a ketten vereséget szenvedtek.

 

Visszafogott létszámú csapattal neveztünk a WTT-sorozat Varasdon zajló feeder besorolású versenyére: a háromfős küldöttségből a fiatal Varga Botond már szerdán, a selejtezőben kiesett, Majoros Bence és Póta Georgina pedig a csütörtökön rajtoló főtáblán mutatkozott be. Majoros (világranglista-207.) a háromszoros Európa-bajnok – kétszer párosban, egyszer csapatban lett aranyérmes – Daniel Habesohn (53.) ellen állt asztalhoz. A 37 éves osztrák sok nagy csatát megélt rutinos rókának számít, nem könnyű ellene játszani, amit most Majoros is megtapasztalt. Első számú férfijátékosunk gerincsérve miatt a télen több hetet kihagyott, s azóta még nem érte utol magát, nincs százszázalékos állapotban, ami ezúttal is érezhető volt. Ennek ellenére Majorosnak megvolt az esélye arra, hogy szorosabbá tegye a meccset, ugyanis az osztrák 2:1-es vezetésénél a negyedik szettben négy játszmalabdája is volt az egyenlítéshez, ám egyik lehetőséggel sem tudott élni, Habesohn viszont mindjárt az első mérkőzéslabdáját győzelemre váltotta.

Pótára (75.) sem várt sétagalopp, ugyanis a 19 éves Odo Szacukival (–) kellett megmérkőznie. A japánok ifjú tehetsége néhány éve robbant be köztudatba, 15 esztendősen már az 54. helyen jegyezték, ám mivel tizenöt hónapja nem indult nemzetközi versenyen, jelenleg nincs is világranglista-helyezése. Játszani természetesen nem felejtett el, s ezt kétszeres Európa-bajnokunkkal szemben is megmutatta: egy szoros és két sima játszmában győzte le Pótát – ezzel számunkra a reméltnél valamivel gyorsabban ért a varasdi WTT-verseny.

 

WTT-SOROZAT, FEEDER, VARASD
Férfiak. Egyes. A 32 közé jutásért:
Habesohn (osztrák)–Majoros Bence 3:1 (7, 9, –8, 13)
Nők. Egyes. A 32 közé jutásért:
Odo (japán)–Póta Georgina 3:0 (5, 10, 5)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik