Vívás: Pusztai a nyolcaddöntőig jutott Athénban

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.03.02. 14:20
Pusztai Liza a nyolcaddöntőig jutott (Fotó: Török Attila, archív)
Öt női kardozónk lépett pástra az athéni világkupa-viadal főtábláján szombaton, a legmesszebbre Pusztai Liza jutott – a nyolcaddöntőben 2022 és 2023 egyéni világbajnoka, a japán Emura Miszaki búcsúztatta.

Ezen az athéni világkupa-viadalon a vasárnapi csapatverseny a legfontosabb, hiszen női kardozóink akár be is biztosíthatják a párizsi kvótát, mégis van, illetve lehet bennünk némi szomorúság, merthogy a szombati egyéni küzdelmek is olyan jól kezdődtek számunkra…

Az a parádriposzt például, amelyet Márton Anna adott az első körben a francia Cecilia Berdernek, kifejezetten gyönyörű volt, s mivel az Márton nyolcadik tusa volt, jöhetett a pihenő (a francia háromig jutott) – aztán viszont a feje tetejére állt a világ, Berder fordított, Márton meg kipottyant, s ekkor már elbúcsúzott a legutóbbi vk-viadalon, Limában ezüstig jutó Battai Sugár is, ám Szűcs Luca, Pusztai Liza és Keszei Kira egyaránt sikerrel vette az első akadályt, mi több, Pusztai a másodikat is. Utána azonban jött a kétszeres egyéni világbajnok Emura Miszaki, s a japán Athénban is megmutatta, mit tud, 15:9-re megverte Pusztait, így a nyolc közé már nem jutott be magyar kardvívó ezen a napon.

VILÁGKUPAVERSENY, ATHÉN
Kard. Nők. Egyéni. A 32 közé jutásért: Pusztai–Queroli (francia) 15:13, Szűcs–Rotili (olasz) 15:5, Keszei–Komascsuk (ukrán) 15:9, Berder (francia)–Márton 15:12, Dzson Un Hje (dél-koreai)–Battai 15:11. A 16 közé jutásért: Pusztai–Csoj Sze Bin (dél-koreai) 15:13, Guntura (görög)–Szűcs 15:10, Balzer (francia)–Keszei 15:5. Nyolcaddöntő: Emura (japán)–Pusztai 15:9.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik