Ritmikus gimnasztika-vk: bravúros magyar szereplés Athénban

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.25. 10:03
Pigniczki Fanni (Fotó: Dömötör Csaba)
Az olimpiai kvótás Pigniczki Fanni karikával az ötödik, labdával pedig a hatodik helyen végzett, míg Wiesner Hanna szalaggal szintén ötödik helyen zárt a ritmikus gimnasztikázók athéni világkupa-versenyén.

A hazai szövetség hétfői tájékoztatása szerint a sportág történetében először volt rá példa, hogy három döntőben is érdekeltek voltak a magyar versenyzők, ez az eredmény pedig biztató a május 22-én kezdődő budapesti Európa-bajnokság előtt.

Az MTK Budapest honlapja szerint egyéni összetettben Pigniczki Fanni 121.8 ponttal a 13., a karrierje első vk-szerfináléjában szereplő Wiesner Hanna pedig 120.15 ponttal a 17. helyen végzett az 52 fős mezőnyben.

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula Virág, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Urbán-Szabó Mónika alkotta felnőtt együttes kéziszercsapat ötkarika gyakorlatával 26.05 pontot ért el, ezzel a 15., míg a három szalag, két labda koreográfiájával 24.65 ponttal a 13. pozícióban zárt. Ez összetettben a 15. helyet (50.7) jelentette.

„A három világkupa-döntős helyezés kiemelkedő teljesítménynek számít. A kéziszercsapatnak nehezen indult a szezon, mert több sérülés után új taggal kellett elkezdeni a munkát három héttel ezelőtt. Minden erőnkkel azon fogunk dolgozni, hogy az Eb-re össze tudjon állni mindkét koreográfia” – mondta Lauber Zsófia, a csapat edzője.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik