Asztalitenisz ob: mind az öt számban van esély a címvédésre

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.03.23. 22:10
Ecseki Nándor úgy várja az ob utolsó napját, hogy egyesben, párosban és vegyes párosban is versenyben van még (Fotó: WTT)
Az ob második napján az elődöntőig jutott a mezőny, s ugyan az élmezőnyhöz tartozók közül néhányan kiestek, igazán vaskos meglepetés nem született, sőt mind az öt címvédő eljutott a legjobb négyig.

Vízválasztó volt a Győrben zajló 107. országos bajnokság második napja, hiszen aki estére talpon maradt, már semmiképpen sem megy haza üres kézzel, ugyanis az elődöntőbe jutás a biztos érmet és az azzal járó pénzdíjat jelenti. Ahogy haladt előre a mezőny, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a válogatott kerethez tartozók, s annak közelében lévők nem indokolatlanul érdemelték ki a szövetségi kapitányok figyelmét: a sérülés miatt nem induló Póta Georginát és az ugyanilyen okból pénteken visszalépő Lakatos Tamást leszámítva többnyire az esélyesek jutottak el a legjobb négyig, a néhány kieső pedig olyannal szemben maradt alul, akitől „ki lehet kapni”. Így például Dari Helga Imre Leilától, Nagyváradi Mercédesz Hartbrich Leonie-től, András Csaba pedig Ecseki Nándortól szenvedett vereséget.

Érdekesség, hogy miután a tavalyi győztesek mindegyike (Szudi, Madarász, az Ecseki, Szudi, a Bálint, Nagyváradi és az Ecseki, Madarász páros) versenyben van még, a záró nap előtt megvan az esélye, hogy mind az öt számban címvédéssel záruljon az országos bajnokság, ám ehhez vélhetően a kihívóknak vasárnap még lesz egy-két szavuk.

Az elődöntő párosítása
Férfiak. Egyes: 
Szita Márton (Hügiéne Bt.)–Szudi Ádám (SPO Rouen)
Majoros Bence (Chartres TT)–Ecseki Nándor (SPG Walter Wels)
Páros: 
Ecseki Nándor, Szudi Ádám (SPG Walter Wels, SPO Rouen)–Lei Balázs, Varga Botond (Ambrus Asztalitenisz Akadémia, High Life SE)
Huzsvár Erik, Katus Krisztián (Celldömölki VVSE, TTC Lugau)–Molnár Dávid, Szántosi Dávid (PEAC, Szarvasi ASE)
Nők. Egyes: 
Madarász Dóra (Budaörsi SC)–Hartbrich Leonie (SV Böblingen)
Bálint Bernadett (Győri AC)–Imre Leila (Budapesti Erdért SE)
Páros: 
Bálint Bernadett, Nagyvárdi Mercédesz (Győri AC, Budapesti Erdért SE)–Dari Helga, Fejős Anna (Budaörsi SC, Kiskunmajsai AC)
Hartbrich Leonie, Szvitacs Alexa (SV Böblingen, Győri AC)–Barcsai Sophie, Dohoczki Nóra (Győri AC, Budaörsi SC)
Vegyes páros: 
Molnár István, Balogh Ágnes (SV EBE St. Urban, Békési IAA)–Ecseki Nándor, Madarász Dóra (SPG Walter Wels, Budaörsi SC)
Kishegyi Ákos, Bálint Bernadett (Városi SE Dunakeszi, Győri AC)–András Csaba, Nagyváradi Mercédesz (TTC Bad Homburg, Budapesti Erdért SE)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik