Asztalitenisz: a sportág krémje Győrben küzd meg a bajnoki címért

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 13:41
A sajtótájékoztató díszvendégei ütőt is ragadtak (balról): Kovacsics Imre (elnök), Klampár Tibor, Dézsi Csaba András polgármester, Jónyer István, Kreisz Tibor, Gergely Gábor (Fotó: Péli László)
A centenáriumát ünneplő asztalitenisz-szövetség és Győr városa a pénteki sajtótájékoztatón megadta a módját az országos bajnokság felvezetésének: a Rába-parti vármegyeszékhely egyre több színvonalas sporteseménynek ad otthont, a sportlövők Európa-bajnoksága után március 22. és 24. között az Olimpiai Sportpark méltó helyszíne lesz az asztaliteniszezők legrangosabb hazai vetélkedésének.

Az eseményen Kovacsics Imre, a szövetség elnöke nem titkolta győri kötődését, ráadásul Soós Imre alelnök és Lencse Gyula főtitkár is hasonlóan kapcsolódik a városhoz, azaz nem ok nélkül esett a választás a kisalföldi városra a bajnokság színhelyének kiválasztásánál. Az idén, fennállásának 100 évfordulóját ünneplő magyar szövetség két évvel a világszövetség előtt alakult, eredményesség tekintetében is a legjobbak közé tartozunk, noha a legutóbbi világbajnoki címünket legendás férficsapatunk révén 45 évvel ezelőtt, 1979-ben nyertük.

Ami az ob-t illeti, tizenkét asztalon pattog majd a labda, s a háromnapos eseményt szakmai rendezvények is színesítik. A cél, hogy újra legyen presztízse az országos bajnokságnak, a remélhetően szép számú közönségnek pedig jó szórakozást ígérnek a csatározások. Jó jel, hogy mivel a szokásoknak megfelelően Európa más országaiban is ugyanezen a hétvégén rendezik az országos bajnokságot, így a másfélszáz induló között Győrben ott lesznek a felnőtt és a korosztályos válogatottak.

A város polgármestere, Dézsi Csaba András hangsúlyozta, olimpiai bajnok elődje idején jelentős eseményeket rendeztek a városban, ezt a hagyományt folytatja a jelenlegi városvezetés azzal a kiegészítéssel, hogy az elit programok mellett minél több sportágban mind többen sportoljanak. Éppen ezért fontos, hogy a jelentős hagyományokkal rendelkező magyar asztaliteniszsport jelenlegi legjobbjait testközelből láthassák a helybéliek. Azt már Szeles Szabolcs alpolgármester tette hozzá, hogy Győrnek a gazdasági, a kereskedelmi, a kulturális és az oktatási ágazatokban elfoglalt országos tekintélye a sportra is érvényes: a város korábban már elért eredményeket a sportágban, jelenleg pedig Szvitacs Alexa személyében parasport vonalon rendelkezik kiválósággal.

A tájékoztató nem mindennapi bemutatóval ért véget: a magyar asztaliteniszezés nagykövetei, a világbajnok Gergely Gábor, Jónyer István, Klampár Tibor és Kreisz Tibor játszottak a város polgármesterével kiegészülve, a bajnokságra készült, „Szívem a magyar asztaliteniszé” feliratú ünnepi pólókban.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik