Asztalitenisz ob: Majoros Bence gond nélkül jutott túl a selejtezőn

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 21:34
Majoros Bence a férfi egyes csoportkörében mindkét mérkőzését megnyerte (Fotó: WTT)
Az elmúlt két évtized legnépesebb mezőnyével és néhány érdekes mérkőzéssel kezdődött meg Győrben 107. alkalommal kiírt országos bajnokság, amelyen Póta Georgina sérülés miatt eleve nem indult, az első napon pedig hasonló okokból Lakatos Tamás és Fazekas Mária is visszalépett.

 

Nagy volt a várakozás az asztaliteniszezők 107. országos bajnoksága előtt, miután a sportágat a tavaly június óta irányító Kovacsics Imre elnök és vele az elnökség tagjai a fejükbe vették, hogy az utóbbi időben a presztízséből sokat vesztő ob-nak visszaadják a régi rangját. Az új helyszín, a győri Olimpiai Sportpark, a különböző betétprogramok mind ezt a célt szolgálták, de mindez mit sem ér, ha a lényeg, azaz maga a verseny érdektelen. Nos, az első nap után még korai lenne kijelenteni, hogy a színvonal és az izgalmak a régi időket idézik, ám az elvitathatatlan, hogy nagyjából két évtizede nem volt annyi induló az ob-n mint most – a sérülés miatt nem induló Póta Georgina azért hiányzott a mezőnyből –, amivel azt biztosan sikerült elérni, hogy nem néhány közepes kihívást jelentő meccs megnyerésével, hanem hosszabb és nehezebb út végén lehet megszerezni a bajnoki címet.

Ennek nyomait már az első napon is felfedezhettük, ugyanis akadtak jelenlegi és korábbi válogatottak, akiknek a 16 közé jutásért is alaposan meg kellett izzadniuk: az András Csaba, Lakatos Tamás, az Ambrus Krisztina, Imre Leila és a Hartbrich Leonie, Szvitacs Alexa páros is szoros, 3:2-es sikerrel kvalifikált a nyolcaddöntőbe.

Pink Márk a női és Lindner Ádám a férfiválogatott szövetségi kapitánya előzetesen úgy nyilatkozott, a kerettagoktól elsősorban azt várja, hogy ne kapjanak ki náluk gyengébbnek tartott ellenfelektől. Nos, a nyitó napon a már említett néhány szorosabb összecsapás ellenére egyik szakvezetőnek sem kellett kellemetlen meglepetéssel szembesülni, legalábbis ami az eredményeket illeti: a hazai ranglistapontok híján egyesben selejtezőre kényszerülő Majoros Bence és Imre Leila is sikerrel vette az akadályokat, viszont Lakatos Tamás, valamint a rutinos Fazekas Mária sérülés miatt feladni kényszerült a versenyt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik