Vívás: három magyar a férfi tőrözők kairói vk-jának főtábláján

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.02.23. 15:33
Mihályi Andor (Fotó: Földi Imre)
Heten vágtak neki az útnak, hatan selejtezni „kényszerültek” – a pénteki első kanyar után pedig azt rögzíthettük, hogy a kiemelt Dósa Dániel mellé Németh András és Mihályi Andor csatlakozott a férfi tőrözők kairói világkupaversenyének főtáblájára.

 

Férfi tőrben az egyéni kvótaszerzés lehet a cél, e tekintetben pedig Dósa Dániel odaérhet Párizsban, hiszen a két európai kvótás helyen áll jelenleg – igaz, ez a kairói vk-viadal, valamint március közepén a washingtoni Grand Prix-verseny (amelyik másfélszeres szorzójú) után zárul a kvalifikációs rangsor. 

Dósa pénteken kiemeltként még pihenhetett, aztán viszonylag hamar kiderült, hogy szombaton a 64 között nem egyedül magyarként köt majd be, hiszen Németh András hibátlan csoportkörének köszönhetően egyből eljutott a főtáblára. 

Tóth Gergely és Benyus Attila ugyanitt búcsúzott, Szemes Gergő, Mihályi Andor és Frűhauf Benjámin viszont nekivágott az egyenes kieséses szakasznak. Az első kört mindhárman sikerrel vették, a másodikban viszont csak Mihályi tudott győzni, így harmadik magyarként ő léphet pástra a 64 között. 

Mármint a férfiak mezőnyében, merthogy szombaton Kairóban a nők 64-es táblájának küzdelmeit is megrendezik, ahol Pásztor Flóra és Kondricz Kata képviseli a magyar színeket. 

VILÁGKUPAVERSENY, KAIRÓ 
Tőr. Férfiak. Egyéni. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel (kiemelt), Németh András 6 győzelem/0 vereség, Szemes Gergő 5/1, Frűhauf Benjámin 3/3, Mihályi Andor 3/3, Tóth Gergely 5/1, Benyus Attila 0/5. A 96 közé jutásért: Szemes–Wakim (libanoni) 15:9, Mihályi–Pauty (francia) 15:13, Frűhauf–Rastegar (osztrák) 15:9. A 64 közé jutásért: Mihályi–Stenbeck-Schiavo (brit) 15:11, Csoj Nicholas (hongkongi)–Szemes 15:7, Nagimov (orosz)–Frűhauf 15:7  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik