Birkózó Eb: Kuramagomedov negyeddöntős, Vida és Juhász kikapott

Vágólapra másolva!
2024.02.17. 14:17
Fotó: Imago Images
A szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában szereplő Kuramagomedov Murad megnyerte első mérkőzését és bejutott a legjobb nyolc közé, Vida Csaba (86 kg) és Juhász Balázs (92 kg) ugyanakkor veszített és már csak a vigaszági folytatásban bízhat a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

A szombat délelőtti programban érdekelt három magyar közül Vida Csaba lépett először szőnyegre a 86 kg-osok selejtezőjében, melyben az ukránok klasszisa, Vaszil Mihajlov volt az ellenfele. A mérkőzés esélyese az Eb-győztes, világbajnoki bronzérmes ukrán volt, aki igazolta a papírformát a meccsen. Mihajlov az első pillanatoktól uralta a szőnyeget, előnyét folyamatosan növelte és alig öt perc alatt 11:1-es technikai tussal győzött.

Vida után Juhász Balázs következett, aki élvezetes, egyben fordulatos mérkőzést vívott a moldovai Redjep Hajdarival. A találkozó elején a magyar szabadfogású egy szép dobással 4:0-s előnybe került, a folytatásban azonban nem tudott mit kezdeni riválisa lábra támadásaival. Hajdari még az első menetben két levitellel egyenlített, majd a második elején egy kivitellel 5:4-es vezetéshez jutott. Juhász kicsit fáradtan mozgott, de az utolsó percre sikerült tartalékolnia és egy mögékerüléssel 6:5-re visszavette a vezetést, megtartani viszont nem tudta előnyét, riválisának a hajrában sikerült újra levinnie őt, így 7:6-ra a moldovai nyerte meg a nyolcaddöntős mérkőzést.

Kuramagomedov Murad két és fél órát várt a program nyitánya után a bemutatkozásra és talán a hosszú várakozás látszott meg a teljesítményén az izraeli Mitchell Finesilver ellen. Az első menetben ugyanis riválisához hasonlóan ő sem tudott akciót csinálni, csupán az izraeli passzivitása és akcióképtelensége miatt kapott egy pontnak köszönhette, hogy előnyhöz jutott.

A pihenőt követően aztán Kuramagomedov igyekezett megelőzni, hogy visszaintsék, és aktívabbá vált, aminek egy szép lábratámadásból elért mögékerülés lett az eredménye (3:0). A folytatásban az izraelinek nem maradt veszíteni valója, így mindent megtett a fordításért, s egy kétpontos akcióval fel tudott zárkózni, a magyar birkózó azonban ennél többet nem engedett neki és bejutott a negyeddöntőbe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik