Asztalitenisz: a rutinra szavazott a kapitány a belgák elleni sorsdöntő meccs előtt

SZŰCS MIKLÓS (Puszan)SZŰCS MIKLÓS (Puszan)
Vágólapra másolva!
2024.02.19. 07:47
Lindner Ádám szövetségi kapitány a világbajnokság eddig legfontosabb meccsére készül csapatával (Fotó: WTT)
A puszani csapat-világbajnokság negyedik napján férficsapatunk nem állt asztalhoz, a szabadnapot kihasználva készült a belgák elleni keddi, továbbjutásról döntő mérkőzésre.

Férficsapatunk hétfőn nem állt asztalhoz a puszani csapat-világbajnokságon, a játékosok pihenéssel, edzéssel, mentális felkészüléssel töltötték a napot. A csoportban persze nem állt meg az élet, Kína hozta a jól megszokott 3:0-t, ezúttal Horvátország ellen, s Belgiumnak sem okozott gondot Kuba legyőzése. Mindez azt jelenti, hogy egyre tisztább a kép, valójában már csak egy, igaz számunkra a legfontosabb kérdésre keressük a választ. Az biztos, hogy Kína az első helyen jut tovább a csoportból – volt, aki ezt egy pillanatig is megkérdőjelezte…? –, s az is valószínű, hogy a horvátok lesznek a másodikok, ehhez kedden le kell győzniük a csoport leggyengébb együttesét, Kubát. A harmadik továbbjutó hely sorsa viszont a kedden, magyar idő szerint 12 órakor kezdődő Magyarország–Belgium összecsapáson dől el.

A két együttes eddig pontosan ugyanúgy szerepelt, azaz kikapott a kínaiaktól és a horvátoktól, valamint legyőzte Kubát, ami azt jelenti, hogy számolgatásra sincs szükség, a képlet rendkívül egyszerű: a győztes harmadik helyen továbbjut a legjobb 24 közé, a vesztes búcsúzik.

Már a világbajnokságot megelőzően úgy számoltam, ez a mérkőzés dönthet a továbbjutásról – mondta férfiválogatottunk szövetségi kapitánya, Lindner Ádám. A gerincsérv miatti kihagyásból visszatérő Majoros Bencét azért játszattam vasárnap a kínaiak ellen, hogy legalább egy meccs legyen benne, s lássam, számíthatok-e rá egyáltalán. Jó hír, hogy rendben van, jól mozgott, szükség lesz rá a belgák ellen. Mivel egy ilyen kiélezett szituációban a rutin is számít, ezért mellette Szudi Ádám és Lakatos Tamás kerül be a kezdőbe, a fiatal András Csaba ezúttal kimarad. Utóbbinak még idő kell, hogy szokja az ilyen nagy versenyek légkörét, ezért is kapott fontos szerepet például a horvátok elleni csoportmeccsen, most viszont a tapasztalat is döntő lehet.”

A magyar és a belga válogatott tagjai egyébként jól ismerik egymást, klub és válogatott szinten többször is találkoztak már, szóval nagy meglepetéssel egyikük sem tud szolgálni, így vélhetően Lakatos Tamásnak lesz igaza, aki a találkozó kapcsán annyit mondott, „szerintem a napi forma dönt majd”.

56. ASZTALITENISZ CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, PUSZAN
Férfiak. 1. csoport:
Kína–Horvátország 3:0
Belgium–Kuba 3:0
Az állás: 1. Kína 8 pont/4 mérkőzés, 2. Horvátország 5/3, 3. Magyarország és Belgium 4/3, 5. Kuba 3/3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik