Vívás: két női kardozónk a tuniszi GP főtábláján

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 15:38
null
Szűcs Luca (Fotó: Dömötör Csaba)
Öt női kardozónk indult a tuniszi Grand Prix-viadalon, a selejtezőből Szűcs Luca és Spiesz Anna jutott fel a főtáblára.

Márton Anna még csak a visszatérésnél tart, így természetesen nem utazott el Tuniszba, Pusztai Liza pedig inkább óvatosságból hagyta ki a Grand Prix-viadalt (a BVSC kétszeres világbajnoka arcüreg-gyulladása mellé kisebb bokasérülést is „összeszedett” az elmúlt hetekben) – öt női kardozónk azonban pástra lépett a GP-verseny pénteki selejtezőjében.

És egy követ fújtak a lányok, legalábbis eleinte, hiszen a csoportkörben mindannyian négyszer győztek, s kétszer kikaptak, ennek megfelelően mind az öt magyarra csak egyetlen tizenötös asszó várt a főtáblára jutásért: sajnos, ezt csak Szűcs Luca és Spiesz Anna vívta meg sikerrel, így vasárnap ők ketten köthetnek be a 64 között.

Tuniszban szombaton a férfiak selejtezőjét rendezi – Gémesi Csanáddal, Decsi Tamással, Iliász Nikolásszal és Rabb Krisztiánnal, Szilágyi Áron és Szatmári András kiemeltként csak a főtáblán köt be.

GRAND PRIX-VERSENY, TUNISZ
Kard. Nők. Egyéni. A csoportmérkőzéseken:
Battai Sugár 4/2, Szűcs Luca 4/2, Spiesz Anna 4/2, Katona Renáta 4/2, Beviz Dorottya 4/2. A 64 közé jutásért: Szűcs–Lu (amerikai) 15:5, Spiesz–Ventura (spanyol) 15:5, Cieslar (lengyel)–Battai 15:14, Brind'Amour (kanadai)–Katona 15:11, Spica (olasz)–Beviz 15:10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik