Kevesebb nézővel számolnak a szervezők a párizsi olimpia megnyitóján

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.31. 11:48
Gérald Darmanin (Fotó: Getty Images)
A korábban közöltnél jóval kevesebb néző lehet jelen a párizsi olimpia július 26-i megnyitóján.

A belügyminiszter 2022 októberében a szenátusban még 600 ezer nézőről beszélt, akik közül 500 ezren a Szajna felső rakpartjain kísérhették volna figyelemmel a hajók és rajtuk a versenyzők, illetve más hivatalos személyek felvonulását, a France 2 televízióban ugyanakkor most már nagyságrendileg 300 ezres összlétszámról tett említést Gérald Darmanin.

„Az az elképzelés, hogy az alsó rakpartokon 100 ezer fizető néző lenne, a felső rakpartokon pedig több mint 220 ezer, ingyenes jegyekkel” – közölte, hozzátéve, hogy az összlétszám azokkal egészül ki, akik a folyó mentén laknak, illetve akik lakást tudnak ott bérelni a ceremónia idejére.

A tárcavezető még tavaly májusban is 600 ezres nézőszámot említett. Ugyanakkor most úgy fogalmazott, hogy a megnyitó a korábbi terveknek megfelelően zajlik majd.

Laurent Nuńez párizsi rendőrprefektus korábban tavaszra ígért végleges számokat a terrorfenyegetettség mértékének függvényében.

A megnyitón 115 hajó szállítja majd a delegációkat a Szajna mintegy hat kilométeres szakaszán az Austerlitz hídtól az Eiffel-toronyig.

A játékok idején naponta átlagosan 30 ezer rendfenntartó ügyel a biztonságra, de például a megnyitón 45 ezer.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik