Asztalitenisz: Szőcs két számban is bronzérmes a dohai WTT-versenyen

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.11. 19:24
null
Szőcs Bernadette Ovidiu Ionescuval alkotott vegyes párosát kínai kettős állította meg az elődöntőben (Fotó: WTT)
A román színeket képviselő Szőcs Bernadette női párosban az osztrák Sofia Polcanova, vegyes párosban pedig a román Ovidiu Ionescu oldalán az elődöntőig jutott a WTT-sorozat dohai star contender versenyén.

 

A magyar válogatottból hárman – Ecseki Nándor, Madarász Dóra, Póta Georgina – szerepeltek a WTT-sorozat dohai star contender versenyén, s a főtáblás küzdelmek első napjának estéjére mindannyian elbúcsúztak. A román színekben versenyző Szőcs Bernadette (világranglista-12.) viszont csütörtökön még két számban is versenyben volt, az osztrák Sofia Polcanovával az oldalán női párosban, a román Ovidiu Ionescu partnereként pedig vegyes párosban. Ez egyben azt is jelenti, hogy a marosvásárhelyi klasszis számára egyesben nem sikerült túl jól a 2024-es sorozat első állomása, ugyanis némi meglepetésre már a második fordulóban vereséget szenvedett a nála hátrább rangsorolt svéd Linda Bergströmtől (31.).

Párosban és vegyes párosban viszont jóval elégedettebb lehetett, elvégre mindkét számban szép skalpokat gyűjtve egészen az elődöntőig menetelt. A Szőcs, Polcanova női páros az Európa-bajnoki cím védője, így abban nem volt semmi meglepő, hogy Szőcsék az első fordulóban legyőzték a Kukulkova, Bajor szlovák, lengyel társulást, az viszont már szenzációnak számított, hogy a negyeddöntőben a kínai Cseng Zsuj, Kuaj Man kettős játszmát sem tudott nyerni ellenük. Ezek után az elődöntőben esélyesként álltak asztalhoz, ám a Diaconu, Xiao román, spanyol kooperációval szemben ezúttal nem volt ellenszerük.

Hasonlóan alakul Szőcs útja vegyes párosban Ionescu oldalán. Az Eb-ezüstérmes duó két nagyszerű skalp után – különösen a negyeddöntőben a japán Harimoto, Hajata egység elleni 3:2-es győzelem érdemel említést – az elődöntő jelentette a végállomást, igaz itt a kínai Lin Si-tung, Kuaj Man páros egyértelműen favoritnak számított.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, DOHA
Nők. Egyes. A 16 közé jutásért
Bergström (svéd)–Szőcs Bernadette (romániai) 3:1 (5, 7, –7, 8)
Páros. Nyolcaddöntő
Szőcs, Polcanova (romániai, osztrák)–Kukulková, Bajor (szlovák, lengyel) 3:2 (1, –8, 3, –9, 2)
Negyeddöntő
Szőcs, Polcanova–Csang Zsuj, Kuaj Man (kínai) 3:0 (4, 11, 7)
Elődöntő
Diaconu, Xiao (román, spanyol)–Szőcs, Polcanova 3:1 (10, 10, –7, 6)
Vegyes páros. Nyolcaddöntő
Ionescu, Szőcs (romániai)–Jiu, Ng (hongkongi) 3:2 (–11, 4, –7, 7, 4)
Negyeddöntő
Ionescu, Szőcs–Harimoto, Hajata (japán) 3:2 (–6, 6, –8, 7, 8)
Elődöntő
Lin Si-tung, Kuaj Man (kínai)–Ionescu, Szőcs 3:0 (6, 9, 3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik