Teqball-vb: elődöntős a férfi, a női és a vegyes páros is Bangkokban

Vágólapra másolva!
2023.12.02. 10:31
null
Bányik Csaba Katz Balázzsal férfi párosban, Ács Krisztinával pedig vegyes párosban elődöntős a teqball-vb-n (Fotó: teqballhungary.hu)
Elődöntőbe jutott a magyar férfi, a női és a vegyes páros is a Bangkokban zajló teqball-világbajnokságon.

A magyar szövetség szombati tájékoztatása szerint a Bányik Csaba, Katz Balázs kettős a vasárnapi fináléba jutásért a thaiföldi Phakpong Dejaroen, Boonkoom Tipwong duó ellen áll asztalhoz. A magyarok a legjobb 16 között egy kuvaiti, a negyeddöntőben pedig egy francia kettőst győztek le.

A Bányik Csaba, Ács Krisztina vegyes páros a nyolcaddöntőben a román színekben indult Barabási Kinga és Szilágyi Arnold ellen nyert, a negyeddöntőben pedig egy cseh kettőst búcsúztatott. Elődöntős ellenfelük a hazai környezetben szereplő Suphawadi Wongkhamchan és Phakpong Dejaroen lesz.

A vb-újonc Péchy Petra, Vicsek Nóra kettős egy kínai és egy német duót vert meg, és a négy között a brazil Vania Moraes Da Cruz és Ester Viana Mendes vár rá.

A két egyéni magyar induló a negyeddöntőig jutott. A háromszoros világbajnok Blázsovics Ádám és a kétszeres vb-aranyérmes Janicsek Zsanett a világbajnokságok történetében először távozik majd érem nélkül.

A magyar fejlesztésű sportág – első Európán kívüli – vb-jén 61 ország 214 teqballosa indul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik