A világ legjobban kereső sportolója lesz, többet keres, mint CR és Messi összesen

Vágólapra másolva!
2023.12.08. 14:25
null
Jon Rahm félmilliárd fontot kereshet évente (Fotó: Getty Images)
A The Guardian és a The Sun is megírta, hogy a golfozó Jon Rahm a PGA-ból átszerződik a szaúdi kézben lévő LIV golfszervezethez, és ezzel a legjobban fizetett sportolóvá válik.

 

A világranglistán harmadik Jon Rahm a The Sun szerint évi 476 millió font(átszámolva kb. 210 milliárd forint…) értékű szerződést írt alá a LIV-vel. A szervezet korábban Tiger Woodsot is próbálta elcsábítani egy 790 millió fontos ajánlattal, de az nem sikerült.

A The Sun a cikkében hangsúlyozza, hogy 2024-ben a LIV égisze alá tartozó 14 versenyen egyaránt több mint hárommillió fontnak átszámított összeg lesz a győztes jutalma, így Rahm akár a félmilliárd fontos határt is átlépheti jövő ilyenkor.

Cristiano Ronaldo például „csak” évi 173 millió fontos szerződést írt alá az Al-Naszrral januárban, ez pedig meg sem közelíti Rahmét.

Azzal viszont, hogy a 29 éves sztár távozik a PGA-ból, kérdésessé vált, hogy résztvehet-e a 2025-ös Ryder-kupán, a golf leghíresebb csapatversenyén, amelyen az Egyesült Államok és Európa férfiválogatottja csap össze.

„Azért döntöttem így, mert hiszem, hogy így lesz a legjobb nekem és a családomnak – idézte a The Guardian a golfozót. – Mindenki támogatott, akivel beszéltem, így elégedett vagyok a döntésemmel.”

„Büszke vagyok arra, hogy csatlakozhatok a LIV Golfhoz, és részese lehetek valami újnak, ami tovább népszerűsíti a sportágat. Nincs kétségem afelől, hogy ez egy remek lehetőség nekem és a családom számára is, és nagyon izgatott vagyok a jövőt illetően.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik