Asztalitenisz: Kína mindent vitt a WTT-sorozat évzáró női döntőjében

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.12.17. 20:27
null
A világ jelenlegi legjobb női asztaliteniszezője, Szun Jing-sa, a WTT-sorozat győztesének járó trófeával (Fotó: WTT)
A kínai Szun Jing-sa tökéletes teljesítményével ért véget a WTT-sorozat női döntője: a világranglistát vezető 23 éves ázsiai klasszis egyesben honfitársát, Vang Ji-tit, párosban pedig Vang Man-jü oldalán japán duót legyőzve mindkét aranyérmet begyűjtötte Nagojában.

Mivel egyesben négy kínai játékos jutott be a legjobb négy közé, az már szombaton eldőlt, hogy ebben a számban kizárólag a sportág nagyhatalmából érkező asztaliteniszező állhat fel a WTT-sorozat Nagojában zajló női döntőjének dobogójára. Vasárnap már csak arra kerestük a választ, hogy négyük közül ki lesz a befutó, ám sok vita ebben a kérdésben sem volt: az olimpiai és hatszoros világbajnok Szun Jing-sa (világranglista-1.) jelenleg annyira kiemelkedik a mezőnyből, hogy az elődöntőben Csen Meng (3.), a fináléban pedig Vang Ji-ti (4.) sem tudta igazán megszorítani, a 23 éves, s nem mellesleg egyesben világbajnoki címvédő kínai különösebb izgalmak nélkül jutott el a trófeáig.

A remek formáját bizonyítandó, párosban sem adta alább, a Vang Man-jüvel alkotott kettőse a legjobb négy között kínai, az aranycsatában pedig japán duót győzött le, mindkétszer négy játszmában.

Az előre borítékolható kettős kínai sikerrel záruló verseny után a WTT-sorozat rövid pihenőre tér, s csak az ünnepek után, már 2024-ben folytatódik: január 3-tól a férfiak hasonló döntőjére kerül sor Dohában, a WTT-sorozatban valójában azzal zárul majd a 2023-as esztendő.

 

WTT-SOROZAT, NŐK, DÖNTŐ, NAGOJA
Egyes
Elődöntő

Szun Jing-sa (kínai)–Csen Meng (kínai) 4:1 (9, –9, 7, 7, 7)
Vang Ji-ti (kínai)–Csen Hszin-tung (kínai) 4:1 (10, 5, –3, 8, 10)
Döntő
Szun Jing-sa (kínai)–Vang Ji-ti (kínai) 4:2 (10, 6, –8, 5, –6, 7)

Páros
Negyeddöntő

Kihara, Nagaszaki (japán)–Li Jü-csün, Cseng I-csing (tajvani) 3:0 (9, 9, 8)
Vang Man-jü, Szun Jing-sa (kínai)–Csen Meng, Vang Ji-ti (kínai) 3:1 (5, –9, 8, 2)
Döntő
Vang Man-jü, Szun Jing-sa (kínai)–Kihara, Nagaszaki (japán) 3:1 (10, –8, 4, 10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik