Asztalitenisz: az Európa-kupában folytatja a Budaörsi SC

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.12.05. 21:31
null
Madarász Dóra megtette a magáét, mindkét mérkőzését megnyerte, de a budaörsi győzelemhez ez most nem volt elég (Fotó: Kovács Péter)
A Budaörsi SC női csapata az asztalitenisz BL második csoportköre utolsó meccsén 3:2-re kikapott az olasz ASD Quattro Mori otthonában, ezzel a harmadik helyen végzett, s januártól az Európa-kupa negyeddöntőjében szerepelhet.

 

Mivel arra, hogy a Bajnokok Ligája második csoportköréből továbbjusson, már csak nagyon halvány matematikai esélye volt az SH-ITB Budaörsi SC csapatának – az eddig lejátszott három meccs mindegyikét elveszítette –, ezért elsősorban a tisztes búcsú reményében állt asztalhoz kedd este Cagliariban a magyar bajnok. Az ASD Quattro Mori otthonában lejátszott meccs előzményeihez tartozik, hogy az olaszok Budaörsön 3:1-re nyertek, ami nagyjából megfelelt az erőviszonyoknak, így aztán Bachman Péter edző úgy döntött, tapasztalatszerzés céljából bedobja a mindössze 15 esztendős reménységet, Molnár Kendrát.

„Ez a mérkőzés jó lehetőség, hogy belekóstoljon a nemzetközi mezőnybe – mondta a budaörsiek szakvezetője. – Mellette Madarász Dóra és Dari Helga lép asztalhoz, az utóbbi időben mindketten javuló formát mutattak, s bízom benne, hogy ez a tendencia most is folytatódik. Annak ellenére, hogy minimális az esélyünk a továbbjutásra, szeretnénk szépen búcsúzni a Bajnokok Ligájától.”

Nos, Bachman Péter vágya teljesült, ugyanis játékosai igencsak megnehezítették az orosz Elizabet Abramjannal, a román Tania Plaiannal és az olasz Arianna Baranival felálló hazaiak dolgát: nemcsak az eredményben, a mutatott teljesítményben is sokkal közelebb volt egymáshoz a két csapat – Madarász mindkét partiját megnyerte –, mint néhány héttel ezelőtt Budaörsön.

A magyar bajnok BL-kalandja erre az idényre tehát véget ért, ám a európai kupaporondtól még nem kell elbúcsúzni, ugyanis a csoportkör harmadik helyezettje januártól a második számú sorozat, az Európa-kupa negyeddöntőjében folytathatja – ismerős terep ez Dariéknak, hiszen a legutóbbi kiírásban egészen a döntőig meneteltek.

ASZTALITENISZ
BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK, 2. CSOPORTKÖR, D-CSOPORT
ASD Quattro Mori (olasz)–SH-ITB Budaörsi SC 3:2

Abramjan–Dari Helga 3:1 (–7, 4, 5, 7)
Plaian–Madarász Dóra 2:3 (–7, 9, 7, –4, 2:6)
Barani–Molnár Kendra 3:0 (10, 8, 5)
Abramjan–Madarász 1:3 (–8, 4, –5, –8)
Plaian–Dari 3:1 (–9, 9, 6, 9)
A végeredmény: 1. Metz TT (francia) 8 pont, 2. ASD Quattro Mori 6, 3. Budaörsi SC 4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik