Vívás: Muhari Eszter a nyolcaddöntőig jutott Legnanóban

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.11.11. 19:11
null
Muhari Eszter (Fotó: Dömötör Csaba)
Két kiemelt vívónk volt érdekelt a legnanói női párbajtőr-világkupaverseny főtábláján: Muhari Eszter a nyolcaddöntőben búcsúzott, Kun Anna a „rosszabbik” kezével, a ballal vívott – vagyis inkább csak edzett.

 

Kun Anna leginkább csak lelki és motivációs okokból utazott el a legnanói világkupaversenyre: világbajnoki ötödik párbajtőrvívónk szeptemberben törte el jobb kezét, Olaszországban pedig bal kezével vívott – így is szúrt négy tust kínai ellenfelének, ám természetesen szakmailag nemigen értékelhető az asszója.

Muhari Eszter legnanói teljesítménye annál inkább, hiszen az Amerikában tanuló párbajtőrvívóink egészen a nyolcaddöntőig menetelt, ott éppen egy egyetemi riválisa, Margherita Guzzi Vincenti következett – és egy egytusos vereség...

A vk-viadalt egyébként Guzzi Vincencti nyerte meg.

Legnanóban vasárnap a csapatverseny következik, ahol a mieinknek nélkülözniük kell Kun Annát: a Büki Lili, Dékány Kinga, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összetételű válogatottunk Kazahsztánnal kezd a 32 között.

VÍVÓ-VILÁGKUPAVERSENY, LEGNANO
Párbajtőr. Nők. Egyéni
A 32 közé jutásért:
Muhari–Marzani (olasz) 15:7, Tang Csün-jao (kínai) 15:4. A 16 közé jutásért: Muhari–K. Holmes (amerikai) 13:12. Nyolcaddöntő: Guzzi Vincenti (amerikai)–Muhari 6:5. Döntő: Guzzi Vincenti–Brunner (svájci) 15:8. Végeredmény: 1. Margherita Guzzi Vincenti, 2. Brunner, 3. Jarecka (lengyel) és Szun Ji-ven (kínai), ...12. Muhari Eszter, ...35. Kun Anna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik