Tollaslabda: Szerecz és Könczöl maradt talpon a magyar nyílt bajnokságban

Vágólapra másolva!
2023.11.01. 22:26
null
Fotó: Facebook/Magyar Tollaslabda Szövetség
A selejtezőkben érdekelt magyar tollaslabdázók közül csupán ketten maradtak talpon a Vasas sportcsarnokában zajló 48. Victor FZ/Forza magyar nemzetközi bajnokság szerdai nyitónapján.

A viadal eredményközlője szerint férfi egyesben Szerecz Márton két olasz ellenfélen küzdötte át magát, Könczöl Ádám pedig francia és svéd tollaslabdázót búcsúztatott, csütörtökön mindketten a főtáblára jutásért lépnek pályára. A kvalifikáció első körében Dulcz Zsombor dán, Tóth Kristóf skót riválistól kapott ki az első körben, Kereszti Zoltán svéd riválisát legyőzte a nyitókörben, indiai riválisával szemben azonban alulmaradt.

A nőknél az első kört egyaránt kihagyó Takács Tünde lengyel, Szabó Zsófi belga játékostól kapott ki. Simon Aliz svájci vetélytársát még felülmúlta, dán ellenfele azonban legyőzte őt, így szintén a selejtező második fordulójában búcsúzott.

A férfi párosok között Tóth Barnabás és Wang Ou Yang cseh kettőstől kapott ki a nyitókörben. Horváth Csanád, Mesterházy Milán dán ellenfele nem állt ki az első fordulóban, a másodikban pedig ugyancsak egy dán kettős várt a magyar duóra, amely bár nagy csatára és három játszmára késztette ellenfelét, végül alulmaradt.

A vegyes párosoknál Mesterházy Milánt és Szabó Zsófit ugyanaz a dán duó múlta felül az első körben, mint a következőben Horváth Csanád és Hart Petra kettősét. Csobod Marcell és Tárkány-Szücs Dóra cseh duótól kapott ki az első fordulóban.

A főtáblás mérkőzések csütörtökön és pénteken lesznek, az elődöntőket és a döntőket pedig szombaton rendezik a Fáy utcai Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban, a belépés minden napra díjmentes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik