Birkózás: hölgypolitikusok és sportvezetők az akadémián

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.11.06. 18:32
null
Fotók: MBSZ/KIMBA/Feledi László
Hétfő délelőtt sportvezetők és politikusok látogatták meg a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA), és a létesítmény mellett edzésbemutatókat is megtekintettek.

 

A KIMBA és a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) vezetősége közel negyven, jobbára női politikust, valamint sportvezetőt fogadott az akadémián – derül ki a szövetség hírleveléből. – Mindenekelőtt az MBSZ elnöke, a KIMBA alapítója, Németh Szilárd köszöntötte a vendégeket, majd a Magyarország 100. olimpiai bajnoki címét szerző Hegedüs Csaba – aki napjainkban a KIMBA szakmai főtanácsadójaként tevékenykedik – mesélt nekik néhány igazán érdekes sportági történetet.

A hölgyek edzése közben a KIMBA olimpiai bajnok szakmai igazgatója, Lőrincz Tamás adott szakmai útmutatót a tréningről, miközben a nevelőműhelyben zajló munkáról is beszélt. A tréning színesen alakult, a bemelegítést követően szituációs gyakorlatok és fogásgyakorlás következett, a „közönség” az igazán szép megmozdulásokat nem egyszer tapssal fogadta.

A program folytatásában a kötöttfogású srácok mutatták meg, mire képesek, közös fotók elkészítését követően kötetlen beszélgetéssel fejeződött be a program.

Sokak mellett az eseményt megtisztelte jelenlétével a női politikusokat, állami vezetőket, országgyűlési tagokat képviselve Czunyiné Bertalan Judit, Szabó Tünde, Mátrai Márta, Marusovits Andrea, Dunai Mónika, Illés Boglárka, Kállai Mária, a sportvezetést pedig Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár, Gyulay Zsolt, a MOB elnöke, Fábián László, a MOB főtitkára és Fürjes Balázs, a NOB tagja, valamint ott volt Sinkó Andrea MOB-tag, olimpiai hatodik egykori rg-versenyző is.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik