Csepeli főhajtás: a Béke téren felavatták az új olimpiai kaput

Vágólapra másolva!
2023.10.13. 16:49
null
Schmidt Gábor helyettes államtitkár (balra) és Németh Szilárd leleplezi a márványtáblát (Fotó: Török Attila)
Címkék
Péntek délután állami sportvezetők és nagy bajnokok jelenlétében, a Csepel SC szervezésében felavatták a Béke téren a felújított olimpiai kaput.

 

Az olimpiai kapun található márványtáblán ott szerepel a Csepel SC összes ötkarikás dobogósának a neve, felül pedig egymás mellett végigfut a tizenegy aranyérmes sziluettje. Pontosabban tizenkettő, mert az utolsó a jövő csepeli bajnokáé... Soroljuk is fel „a verhetetlen tizenegy” összeállítását: Gerevich Aladár, Berczelly Tibor és Papp Bertalan kardvívók, Czibor Zoltán és Fatér Károly labdarúgók, Németh Ferenc és Balczó András öttusázók, Kőbán Rita, Horváth Csaba, Kolonics György és Vereckei Ákos kajak-kenusok.

Felavatták a Béke téri olimpiai kaput (Fotó: Török Attila)
Felavatták a Béke téri olimpiai kaput (Fotó: Török Attila)

A felújított olimpiai kapu ünnepélyes avatásán részt vett többek mellett Schmidt Gábor helyettes államtitkár, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, a Csepel SC tulajdonosi alapítványát képviselő Németh Szilárd és Süle László, az érintett bajnokok közül például Kőbán Rita és Vereckei Ákos, a birkózósport jelenlegi (Losonczi Dávid, Fritsch Róbert) és egykori nagyjai (Hegedüs Csaba, Kovács István, Lőrincz Tamás).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik