Torna-vk: kihirdették a szombathelyi csapatot, Kovács Zsófia nem indul

Vágólapra másolva!
2023.09.02. 18:10
null
Kovács Zsófia kihagyja a szombathelyi vk-viadalt (Fotó: Árvai Károly)
Kihirdették a jövő péntektől vasárnapig tartó szombathelyi Waberer's torna challenge világkupán induló magyar csapatot, a versenyt a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia sérülés miatt kihagyja.

A szövetség szombati tájékoztatása szerint öt férfi és négy női tornász képviseli majd a hazai színeket.

Kovács Zsófia enyhe hasfalhúzódással bajlódik. A 23 éves tornász felkészülésének középpontjában a szeptember 30-án rajtoló, antwerpeni olimpiai kvalifikációs világbajnokság áll, és nem szeretné kockáztatni a vb-indulását.

Távollétében Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Tömböl Boglárka és Székely Zója lesz érdekelt Szombathelyen. A rendező ország jogán – versenyen kívül – Szilágyi Nikolett is bemutathatja gyakorlatait.

Az már korábban eldőlt, hogy a férfiaknál Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Molnár Botond, Tomcsányi Benedek és Kiss Balázs képviselheti a magyar színeket, míg versenyen kívül Bátori Szabolcs, Kovács Márton és Kardos Botond készülhet a jövő heti megméretésre.

A rangos eseménynek az Arena Savaria ad otthont. Ez a 17. év, amikor nemzetközi versenyt bonyolítanak le a vasi vármegyeszékhelyen, idén több mint 30 ország képviselteti magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik