Hegedüs Csaba „aranycipős” birkózóvá vált

Vágólapra másolva!
2023.09.06. 17:27
null
Hegedüs Csaba „aranycipős” birkózóvá vált (Fotó: Dömötör Csaba)
Szerda délben a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) köszöntötték a 75 éves legendát, Magyarország 100. olimpiai bajnoki címének tulajdonosát, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) korábbi elnökét, a nevelőműhely szakmai főtanácsadóját, Hegedüs Csabát.  

A Tuskirályt a család, barátok, sportvezetők, kollégák és egykori kollégák, valamint sporttársak és sportági legendák mellett Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöke, a KIMBA alapítója, Zsanibek Abdrasov, Kazahsztán magyarországi nagykövete, Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, a KIMBA operatív igazgatója, Bácsi Péter, az MBSZ szakmai igazgatója, Lőrincz Tamás, a KIMBA olimpiai bajnok szakmai igazgatója ünnepelte.

Németh Szilárd elmondta, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor a kormányülés miatt nem tudott megjelenni, ám levélben felköszöntötte a legendát.A KIMBA és az MBSZ közös ajándékkal készült, Hegedüs Csaba egy gránitlapra elhelyezett, aranyozott birkózócipőt kapott – talán feltételezhetjük, hogy ezzel az első „aranycipős” birkózóvá vált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik