Vívás: párbajtőr-világbajnokunk kihívná egy asszóra Lionel Messit

Vágólapra másolva!
2023.08.04. 11:47
Azt tudjuk, hogy Lionel Messi kiválóan bánik a labdával, de vajon hogyan forgatná a párbajtőrt? Erre lenne kíváncsi friss világbajnokunk, Koch Máté, akinek nagy kedvence az argentin futballista, s akit szívesen kihívna egy asszóra. Erre az NSO Tv-nek adott hosszabb interjúja során derült fény – a 23 éves vívóval kedvenc helyén, a Normafán beszélgettünk élete eddigi legnagyobb sikere után. 

Nehezebb-e feldolgozni, hogy világbajnok lett, mintha a nyolc között végzett volna vagy bronzéremmel tér haza Milánóból? – tettük fel a kérdést Koch Máténak egy héttel az után, hogy teljesült az egyik álma, hiszen a férfi párbajtőrözők egyéni versenye után felállhatott a dobogó legfelső fokára. A 23 éves vívó egyértelmű igennel felelt, még mindig azon jár az agya, hogy mi történt vele, hogyan szerezte meg az aranyérmet a vb-n.

Természetesen sorra is vettük a legfontosabb asszókat, pillanatokat. Beszélgetésünk során felidézte, hogy mestere, Boczkó Gábor nagyon durván leszidta az elődöntő után, ami abból a szempontból nagyon is jót tett neki, hogy kizökkentette abból a mámorból, amelybe a négy közé kerülést követően került. A hazai közönség előtt vívó Davide Di Veroli elleni döntő fordulópontját is felelevenítette, az asszó után történtekre viszont csak homályosan emlékszik. Nem úgy a két honfitársa, a 32 között Andrásfi Tibor, majd a negyeddöntőben a szintén egyéni világbajnokSiklósi Gergely elleni csörtére, utóbbi ráadásul érzelmileg is megérintette.

Végül a pástról a futballpályára térünk át, hiszen szabadidejében szívesen focizik, de csakis kapusként tartja magát bevethetőnek. A nagy kedvence egyébként Lionel Messi, akit ha tehetné, kihívna egy asszóra, kíváncsi lenne rá, hogy a világklasszis argentin labdarúgó hogyan forgatja a párbajtőrt. De persze azzal is elégedett lenne, ha elmehetne egy meccsére – erre azonban Párizsban már nem lesz lehetősége, pedig most nagyon úgy néz ki, hogy a jövő nyáron ott tölt néhány napot, az olimpián. Szeret a francia fővárosban vívni, hozott már onnan haza két bronzérmet.

S hogy került szóba még Szoboszlai Dominik is? A videónkból kiderül!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik