Horgászat: százötven kilogramm hal akadt horogra az idei Média Kupán

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.08.27. 10:58
null
(Balról jobbra) <strong>Erdei Zsolt, Besenyei Péter</strong> és a szervező <strong>Andrejszky Zoltán</strong> látható, ők a Fishing and Hunting csapatot alkották (Fotó: Bors Csaba)<br />
A hőséggel és a törpeharcsákkal kellett leginkább megküzdeniük a horgászoknak az idei versenyen, a győztes Optik World csapat 32 kilogrammal zárt.

 

Szombaton rendezték az Alcsi-szigeti Holt-Tiszán a XIX. Fishing and Hunting-Energofish-Bajcshal-Optic World Társasági és Média Kupát. A horgászversenyen 40 háromfős csapat indult, a médiában dolgozó szakemberek mellett neves sportolók, többek között Besenyei Péter műrepülő-világbajnok, Cseh László négyszeres olimpiai ezüstérmes és kétszeres világbajnok úszó, valamint Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó is részt vettek. A horgászatot 38 fokos meleg nehezítette, emiatt a szokottnál kevesebb hal került a szákokba.

„A versenyzők általában 300 kilogramm felett fognak, ezúttal ennek nagyjából a felét, összesen 150 kilogramm halat sikerült megakasztaniuk – mondta lapunknak a Média Kupa szervezője, Andrejszky Zoltán. – A hőség nagyon próbára tett mindenkit, szerencsére a hangulatra nem nyomta rá a bélyegét. A versenyt az Optik World csapata nyerte 32 kilogramm hallal, a második helyezett FishingPro 29.32, a harmadik FradiMédia 21.23 kilogrammal zárt. A legnagyobb hal egy 3.73 kilogrammos ponty lett, amit a NAV csapata terelt a szákba. A Holt-Tiszának ezen az ágán sok a törpeharcsa, amellett főként keszegféléket sikerült fogni. Hiába telepítettek szerdán 85 mázsa 2-3 kilós pontyot a vízbe, azok nem igazán ettek. Úszóval, vízközt lehetett a legeredményesebben horgászni.”

Fotó: Bors Csaba
Fotó: Bors Csaba

 

Andrejszky Zoltán elárulta, hogy jövőre a XX. Média Kupára szintén augusztus utolsó hétvégéjén kerülhet sor, a helyszín még nincsen kiválasztva. A jubileumi eseményen a médiában dolgozók mellett színészcsapatok, rockzenészek is tiszteletüket tehetik, valamint a párizsi olimpián részt vevő sportolók közül is érkezhetnek néhányan kipihenni az izgalmakat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik