Darts: óriási meglepetés, Van Gerwen kikapott Dolantől

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.07.17. 00:54
null
(Fotó: Getty Images)
Blackpoolban a darts World Matchplay-tornán nagy meglepetésre Michael van Gerwen alulmaradt Brendan Dolannel szemben. Michael Smith és Luke Humphries is könnyedén továbbjutott.

 

Izgalmas meccset vívott egymással Kim Huybrechts és Dirk van Duijvenbode. A felek szinte végig fej fej mellett haladtak, 9–9-nél pedig a belga örülhetett. Van Duijvenbode azonban nem adta fel, zsinórban három leget nyert, így 12–10-re végül győzedelmeskedett is.

Hatalmas meglepetésre a torna máris véget ért Michael van Gerwen számára – a holland klasszis 1–4 után 6–6-ra kiegyenlített a Brendan Dolan elleni meccsen, de az északír nem tört össze, s parádésan dobált a végjátékban. Van Gerwen 6–7-nél elvesztette a kezdését, ez pedig döntőnek bizonyult: Dolan 10–7-re nyert.

Felborította a papírformát Damon Heta is, aki az esélyesebbnek gondolt Josh Rockot búcsúztatta 10–5-tel. James Wade Chris Dobeytól, Krzysztof Ratajski pedig Nathan Aspinalltól kapott ki.

Sima győzelmet aratott Michael Smith és Luke Humphries is – az előbbi Steve Beatont, az utóbbi José de Sousát győzte le 10–2-re.

DARTS
WORLD MATCHPLAY, BLACKPOOL
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Danny Noppert (holland)–Martin Schindler (német) 10–8
Dirk van Duijvenbode (holland)–Kim Huybrechts (belga) 12–10
Damon Heta (ausztrál)–Josh Rock (északír) 10–5
James Wade (angol)–Chris Dobey (angol) 8–10
Nathan Aspinall (angol)–Krzysztof Ratajski (lengyel) 10–7
Luke Humphries (angol)–José Sousa (portugál) 10–2
Michael van Gerwen (holland)–Brendan Dolan (északír) 7–10
Michael Smith (angol)–Steve Beaton (angol) 10–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik