Birkózás: legalább tíz magyar kiemelt lehet az olimpiai kvalifikációs vb-n

Vágólapra másolva!
2023.07.20. 13:38
null
Lévai Zoltán jelenleg a világranglista élén tanyázik kötöttfogású 77 kilogrammban (Fotó: Koncz Márton)
A nemzetközi szövetség (UWW) honlapján frissítette a világranglistát, amelyre az utolsó pontokat a múlt heti budapesti Polyák Imre–Varga János-emlékversenyen lehetett gyűjteni. Ennek alapján – ahogy az MTI jelezte összesítésében – tíz magyar birkózó lehet kiemelt a szeptemberi, belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, de még két további esély is adódik.

 

A kötöttfogásúaknál a 60 kilós Kecskeméti Krisztián (5.), a 77 kilóban Lévai Zoltán (1.), 87-ben Losonczi Dávid (2.), 97-ben Lévai Tamás (6.), a 130 kilogrammban Vitek Dáriusz (7.) és a nem olimpiai kategóriák közé tartozó 72 kilóban Fritsch Róbert (7.) is a legjobb nyolc közé került a világ- és kontinensbajnokságokon, valamint az idei négy nemzetközi rangsorversenyen elért eredményei alapján. A szabadfogásúaknál a 65 kilós Muszukajev Iszmail (5.), 74 kilóban Kuramagomedov Murad (8.), a 97-ben Bajcajev Vlagyiszlav (4.), a 125 kilósok között pedig Ligeti Dániel (4.) érdemelte ki a kiemelést. A nőknél az 53 kilós Orsós Sztálvira, valamint a nem olimpiai súlyok közül az 55 kilóban Bognár Erika is a tizedik helyen áll, ők abban az esetben kerülhetnek be a legjobb nyolc közé, ha az előttük rangsorolt versenyzők közül ketten visszalépnek a vb-től.

Az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot szeptember 16. és 24. között Belgrádban tartják, ahol ötkarikás súlycsoportonként öt, összesen kilencven kvótát osztanak szét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik