EJ, teqball: szettet sem veszítve győzött a Vasas, Katz páros

PATAI GERGELY (Krakkó)PATAI GERGELY (Krakkó)
Vágólapra másolva!
2023.06.30. 19:17
null
Nem volt ellenfele a Vasas Lea, Katz Balázs párosnak (Fotó: MTI)
Nagy menetelés végén aranyérmet szerzett a Vasas Lea, Katz Balázs teqball kettős vegyes párosban Krakkó főterén, az Európai Játékokon.

 

Szokatla látvány fogadta a Krakkó főterére érkezőket pénteken. Az egymás mellett felállított teqballasztalokon vegyes párosok játszottak, a hangszórókból üvöltött a jó zene, az időjárás pedig kegyes volt az érdeklődőkhöz, akik a meccsnézést napozással köthették egybe. Hogy a játékosok mennyire örültek a harmincfokos hőségnek, nem tudni, mindenesetre nem sok időt tölthettek árnyékban, ugyanis egymást érték a mérkőzések.

A magyar színeket képviselő Vasas Lea, Katz Balázs kettős a csoportkörben könnyedén vette az akadályokat. A mieink rögtön a centerpályán kezdtek, az olaszok ellen a szoros első szett után a másodikat simán nyerték meg, a következő ütközetről pedig mindent elárul, hogy Moldova a két játszmában összesen négy pontig jutott... Az osztrák páros már komolyabb játékerőt képviselt, de ellene sem jelentett kihívást a győzelem Katzéknak, akik csoportelsőként, szettet sem veszítve jutottak be a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntő is egyoldalúan alakult, a magyar duó gyors játékára nem volt ellenszere a szlovák Branislav Rodman, Karina Zustaková kettősnek, akik az első játszmában három, a másodikban két pontot szereztek. Elődöntős ellenfelünk, a Lukas Flavs, Gabriela Zachová cseh páros jóval rögösebb úton került a négybe, a dánokat döntő játszmában győzte le, az örmények ellen szetthátrányból fordított. Az esélyesség terhét nem nekik kellett elviselni, érződött is a felszabadultság a játékukon.

Flavs a hajába festett cseh zászlóval állt asztalhoz, és többször is nagyot mentett az első szettben, de nem sokra ment vele, a játszma a magyar páros elképzelései szerint alakult. Katz Balázs szerváival folyamatosan növeltük előnyünket, hosszú labdamenetből kevesett láthattunk, szép megoldásból már annál többet. 10:4 után két pontot szereztek a csehek, de Vasas Lea lezárta az első szettet.A másodikban a látványra is adtak a felek, és bár kettős hiba után 4:1-re még a magyar kettős vezetett, Zachováék fordítottak. A fogadások és mentések után azonban többször is rosszul tették vissza a labdát, eközben párosunk gyorsított a játékán, Vasas előkészítéseiből Katz szerzett pontokat. Harmadik mérkőzéslabdáját értékesítette a magyar duó – következett a szerbek elleni döntő!

A Maja Umicsevics, Nikola Mitro kettős sem tudta igazán megnehezíteni a mieink dolgát, 5:3 után hét magyar pontra három szerb válasz érkezett. Lendületesen, pontosan játszottak Katzék, amire nem volt ellenszere a riválisnak, és bár a második szettet a szerbek kezdték jobban, jó szervákkal, pontos befejezésekkel fordítottak a mieink. Vasas Lea és Katz Balázs 2–0-ra megnyerte a döntőt, aranyérmet szerzett az Európai Játékokon, majd boldogan pacsizott le a lelátón helyet foglaló gyermekekkel – a magyar találmány sikerét látva nem lennénk meglepve, ha már a finálé után teqballasztalért könyörögtek volna szüleiknek.

TEQBALL
Vegyes páros. Döntő:Vasas Lea, Katz Balázs–Maja Umicsevics, Nikola Mitro (szerbek) 2–0 (6, 8).Végeredmény:1. Vasas, Katz, 2. Umicsevics, Mitro, 3. Pokwap, Bartnicka (lengyelek)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik