Asztalitenisz: párosaink sem jutottak el a főtábláig Zágrábban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.28. 15:03
null
A <strong>Lei Balázs, Hartbrich Leonie</strong> vegyes páros dél-koreai ellenféllel szemben maradt alul a selejtező második fordulójában (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat zágrábi contender versenye selejtezőjének utolsó napján négy magyar páros állt asztalhoz, de egyikük sem járt sikerrel, három ázsiai, egy pedig német ellenféllel szemben maradt alul.

 

Ez nem a mieink napja volt: a zágrábi WTT-verseny selejtezőjében három számban – férfi, női és vegyes páros – négy egységünk küzdött a főtáblára jutásért, ám egyiküknek sem sikerült tovább lépnie. Igaz, a négyből három mérkőzésen ázsiai duó állt az asztal másik oldalán, ami az esetek többségében nem számít jó hírnek, s nem volt ez másként ezúttal sem. Ahhoz képest, hogy „csak” contender besorolású versenyről van szó, kifejezetten erős mezőny gyűlt össze a horvát fővárosban, a férfiaknál és a nőknél is nevezett a világelső és egyben világbajnoki címvédő azaz Fan Csen-tung és Szun Jing-sa, mellettük asztalhoz áll a kínai válogatott néhány meghatározó játékosa, sőt japánok, dél-koreaiak és hongkongiak is vannak a mezőnyben. Ennek ellenére némi meglepetés, hogy a férfiaknál a Lakatos Tamás, Lei Balázs duónak hongkongi, vegyes párosban a Lakatos Tamás Imre, Leila kettősnek kínai, a Lei Balázs, Hartbrich Leonie kooperációnak pedig dél-koreai vetélytárssal kellett megmérkőznie ahhoz, hogy egyáltalán eljusson a főtábláig.

Az esélyek mindhárom esetben egyértelműek voltak, s „természetesen” nem a mieink sikerét ígérték, az asztalnál látottak pedig igazolták is a várakozásokat, két 3:1-es és egy 3:0-s vereség lett a vége. A Hartbrich Leonie, Imre Leila női párosunk a kezdés pillanatában annyival volt kedvezőbb helyzetben, hogy német ellenfél, a Sophia Klee, Franziska Schreiner duó jött szembe, az eredményen azonban ebből semmi nem látszott, itt is 3:1-es vereség lett a vége.

Tekintve, hogy egyesben már korábban elbúcsúztak a mieink, párosaink kiesésével magyar szempontból már a főtáblás küzdelmek előtt véget ért a zágrábi verseny. A hétvégi zágrábi döntők után a WTT-sorozat hétfőtől Ljubljanában folytatódik, a szlovéniai star contender versenyen magyar részről Majoros Bence, Ecseki Nándor, Madarász Dóra és Bálint Bernadett szerepel.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, ZÁGRÁB
Férfiak.
Páros. Selejtező. 2. forduló:
Kvan Man-ho, Li Hon-ming (hongkongi)–Lakatos Tamás, Lei Balázs 3:1 (–8, 10, 5, 9)
Nők. Páros. Selejtező. 2. forduló:

Klee, Schreiner–Hartbrich Leonie, Imre Leila 3:1 (6, 7, –9, 10)
Vegyes páros. Selejtező. 2. forduló:

Liang Csing-kun, Csien Tien-ji (kínai)–Lakatos, Imre 3:0 (5, 9, 6)
Cso Szung Min, Li Zi On (dél-koreai)–Lei, Hartbrich 3:1 (–7, 6, 5, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik