Asztalitenisz: négy párosunk maradt még versenyben Zágrábban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.27. 20:38
null
Az Imre Leila, Hartbrich Leonie párosunk gond nélkül vette az első akadályt a selejtezőben (Fotó: WTT)
A zágrábi WTT-verseny selejtezőjének 3. fordulójában Lakatos Tamás vereséget szenvedett, de mivel párosaink is nyertek, három számban – férfi, női és vegyes páros – négy egységünkkel még versenyben vagyunk a horvát fővárosban.

Nincs megállás, a krakkói központú Európai Játékok alatt is pörög a WTT-sorozat, ezen a héten Zágráb ad otthont a contender besorolású tornának. A versenyre négy magyar nevezett, ám közülük egyesben a selejtező második napján már csak Lakatos Tamás (világranglista-300.) volt érdekelt, 27 éves válogatottunk a nála hat évvel fiatalabb chilei Nicolas Burgos (166.) ellen állt asztalhoz a kvalifikáció 3. fordulójában, s nagy meccsen, öt játszmában vereséget szenvedett.

A három páros számban (férfi, női, vegyes) is a selejtezőből rajtoltak a mieink, s egyelőre mindannyian állják a sarat. A Lakatos Tamás, Lei Balázs kettősnek ugyan szerencséje volt, mert kazah ellenfelével szemben játék nélkül jutott tovább, a többiek viszont megdolgoztak a következő fordulóért. A Hartbrich Leonie, Imre Leila női és a Lei, Hartbrich vegyes párosunk viszonylag könnyen vette az akadályt, Lakatos, Imre duónk viszont csak kiélezett csatában, ötszettes meccsen jutott túl az amerikai Nandan Naresh, Rachel Sung kettősön.

 

ASZTALITENISZ
WTT-SOROZAT, CONTENDER, ZÁGRÁB
Férfiak. Egyes. Selejtező. 3. forduló

Burgos (chilei)–Lakatos Tamás 3:2 (–7, –5, 9, 10, 12)
Páros. Selejtező. 1. forduló
Lakatos, Lei Balázs–Gerasszimenko, Kurmangalijev (kazah) 3:0 j. n.
Nők. Páros. Selejtező. 1. forduló
Hartbrich Leonie, Imre Leila–Nazim, Ali (moldáv) 3:1 (6, 3, –9, 5)
Vegyes páros. Selejtező. 1. forduló
Lakatos, Imre–Naresh, Sung (amerikai) 3:2 (–6, 9, –3, 4, 7)
Lei, Hartbrich–Kenzigulov, Akaseva (kazah) 3:0 (10, 8, 12)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik