Darts PL: Van Gerwen ott lesz a csütörtöki négyes döntőben

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.05.21. 08:28
null
Nem súlyos Michael van Gerwen vállsérülése (Fotó: AFP)
Michael van Gerwen biztosan ott lesz csütörtökön a darts Premier League londoni négyes döntőjében – ezt maga a holland jelentette ki, miután a csütörtöki vállfájása után konzultált egy szakorvossal.

Van Gerwen Aberdeenben a Chris Dobey elleni negyeddöntő során kezdte el fájlalni a vállát, majd ki sem állt a Dimitri Van den Bergh elleni elődöntőre.

A holland rajongói amiatt aggódtak, hogy súlyosan megsérült, és ki kell hagynia a Premier League hétvégi végjátékát Londonban.

„Biztos, hogy ott leszek a londoni négyes döntőben, ez akkor sem lenne kérdés, ha ugyanúgy fájna a vállam, mint Aberdeenben – mondta Van Gerwen, aki a vállfájása miatt lemondott egy péntek esti gálán való részvételt. – Nem akartam kockáztatni, ezért meglátogattam egy szakorvost. Az volt a legrosszabb, hogy a semmiből jött a fájdalom, ezért aggódtam. De megvizsgált és megnyugtatott, hogy ez a dartstól nem lehet rosszabb.”

Van Gerwen elindult a hét végi dupla Players Championship-forduló szombati versenyén is, és bár 6–5-re kikapott a horvát Boris Krcmartól, 101-es átlagot dobott, és újra megkönnyebbülten játszott. (A PC-fordulót Rob Cross nyerte meg.)

„Csütörtökön nem volt értelme kockáztatni, már biztos volt, hogy bejutok a négyes döntőbe. Ha világbajnoki elődöntőt kellett volna játszani, biztosan elvállalom, nem lépek vissza” – mondta Van Gerwen, aki a Premier League csütörtöki elődöntőjében a világelső Michael Smithszel játszik, míg a másik ágon Gerwyn Price–Jonny Clayton elődöntőt rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik