Asztalitenisz: férficsapatunk bombaerős ellenfelekre számíthat az Eb-n

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.20. 14:59
null
Majoros Bencére és társaira biztosan nehéz ellenfelek várnak majd a malmői csapat Európa-bajnokságon (Fotó: WTT)
A szeptemberi svédországi csapat-Európa-bajnokság sorsolása előtt elkészítették a kiemelést. Ez alapján az első kalapba kerülő női csapatunk jobb helyzetben van, a másodikba sorolt férfiakra viszont egészen biztosan húzós ellenfelek várnak.

A magyar szempontból sikeresen záruló Európa-bajnoki selejtező után – női válogatottunk egyes ágon, férficsapatunk a második körben kvalifikált – elkészítették a malmői kontinenstorna (szeptember 10–17.) kalapbeosztását. Mivel a június 1-jei sorsoláson nyolc háromcsapatos csoportot alakítanak ki, ezért a 24-24 együttest három kalapba sorolták, a mieink közül a nők az elsőbe, a férfiak a másodikba kerültek.

Az európai szövetség (ETTU) a kalapokon belül is megfelezte a mezőnyt, ezzel minden érintett csapat számára négyre szűkült a szóba jöhető ellenfelek száma. Ez alapján már azt is tudjuk, hogy férficsapatunk alaposan „belehúzott”, ugyanis a legjobbak közül a német, svéd, francia, portugál négyesből kap egyet – ebből az előbbi három a végső győzelemre is esélyes –, míg a harmadik kalapból, Olaszország, Görögország, Szerbia vagy Finnország jöhet.

A nőknél valamivel kedvezőbb helyzetünk, a második kalapból a lengyel, cseh, ukrán spanyol, a harmadikból a görög, belga, holland, walesi négyesből kapunk egy-egy vetélytársat.

Az Európa-bajnokságon csak a legritkább esetben vannak könnyű ellenfelek, ezért könnyű sorsolásról nem beszélhetünk, de az tény, hogy a felsoroltak közül bárkit is kapunk, lesz esélyünk a továbbjutásra” – mondta női válogatottunk szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán.

A malmői Eb-n egyébként csak a csoportgyőztesek jutnak tovább a legjobb nyolc közé, onnan pedig egyenes kieséses formában folytatódnak a küzdelmek.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, MALMÖ

Férfiak:
1.
kalap:Németország, Svédország, Franciaország, Portugália; Horvátország, Szlovénia, Anglia, Belgium
2.
kalap: Szlovák, Románia, Dánia, Ausztria; Csehország, Lengyelország, MAGYARORSZÁG, Ukrajna
3. kalap: Olaszország, Görögország, Szerbia, Finnország; Törökország, Norvégia, Hollandia, Svájc

Nők:
1. kalap: Németország, Románia, Franciaország, Portugália; Szlovákia, MAGYARORSZÁG, Luxemburg, Svédország
2.
kalap:Lengyelország, Csehország, Ukrajna, Spanyolország; Szerbia, Szlovénia, Ausztria, Olaszország
3.
kalapHorvátország, Bulgária, Törökország, Anglia; Görögország, Belgium, Hollandia, Wales

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik