Torna Eb: Mészáros ötödik, Balázs nyolcadik nyújtón

Vágólapra másolva!
2023.04.16. 16:16
null
Mészáros Krisztofer ezúttal is kiválóan szerepelt (Fotó: Árvai Károly)
Mészáros Krisztofer az ötödik Balázs Krisztián pedig a nyolcadik helyen végzett vasárnap nyújtón az antalyai torna Európa-bajnokságon.

 

Az egyéni összetettben 17. Mészáros a hetedik eredménnyel jutott be a nyolcas fináléba. A tavaly talajon Eb-ezüstérmes győri tornász elsőként lépett a szerhez, különösebb hiba nélkül mutatta be gyakorlatát, amelyre 13,666 pontot kapott. Utóbb kiderült, hogy három ellenfelét előzte meg, és azonos pontszámmal végzett a negyedik helyezett Nestor Abaddal, de a spanyol az alacsonyabb kiinduló értékű gyakorlatára magasabb kivitelezési pontot kapott, ezzel előzte meg őt.

A finálé másik magyarja, Balázs Krisztián – aki 2018-ban ifjúsági olimpián, 2019-ben pedig junior világbajnokságon volt bronzérmes ezen a szeren – hetedikként mutatta be gyakorlatát. Az FTC tornásza a Kovács-szaltó előtt meghajtotta a köröket, de a visszaérkezésnél messze került a szertől, nem tudott ráfogni a rúdra, leesett. A későbbiekben elegánsan tornázott, hibája azonban komoly pontlevonással járt, így nyolcadik lett.

TORNA, EURÓPA-BAJNOKSÁG
NYÚJTÓ, DÖNTŐ
1. Tin Srbic (Horvátország) 14.233 pont
2. Carlo Macchini (Olaszország) 14.200
3. Ilja Kovtun (Ukrajna) 13.966
...5. Mészáros Krisztofer 13.666
...8. Balázs Krisztián 12.500

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik