Torna: a vb és az olimpia motiválja a sérült Tomcsányit

Vágólapra másolva!
2023.04.05. 20:14
null
Tomcsányi Benedeket az olimpia motiválja (Fotó: Földi Imre)
Az idei világbajnokság és a jövő nyári olimpia motiválja Tomcsányi Benedeket, aki térdműtétje miatt nem indulhat a jövő heti torna Európa-bajnokságon.

 

A Győri AC sportolója szerdán az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában elmondta, hogy márciusban a szerenkénti bajnokságon egy ugrásból nagyon mélyre érkezett, megroppant a térde, fájdalmat érzett és nem tudta kinyújtani. Az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy a térdének belső részéről lepattant egy porcdarab, ezt kellett kiszedni a műtét során.

Hozzátette, még aznap elhagyhatta a kórházat a saját lábán, de csak az operáció után négy héttel kezdheti terhelni a sérült testrészt, és körülbelül egy hónap múlva lesz újra tökéletes állapotban. Bár fizikailag jól érzi magát és elkezdett edzeni, a combja még nem az igazi, ezért sokat kell gyógytornáznia.

„Jó lenne, ha ott tudnék lenni az Európa-bajnokságon, és segíthetném a csapatot. Egy kicsit haragudtam magamra az elején, hogy cserben hagytam a csapatot, de nyilván nem tehetek erről a dologról, és már megbékéltem vele, úgyhogy mondhatni, most kezdek egy kicsit jobban lenni” – nyilatkozta.

A győri tornász elárulta, a legnagyobb motivációja az őszi világbajnokság és a jövő nyári olimpia, amelyre még kvótát kellene szerezniük a csapattal, esetleg egyéniben.

„A telefonomon a háttérképem egy párizsi aranyérem, úgyhogy ez motivál a mindennapokban” – mondta Tomcsányi, aki a világkupa-sorozat júniusi állomásán szeretne visszatérni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik