Fallabda: világbajnok is pályára lép a Marczibányi téren

Vágólapra másolva!
2023.04.18. 10:22
null
Mohamed El Shorbagy (Fotó: AFP)
Az egyiptomi-angol Mohamed El Shorbagy személyében világbajnok, korábbi világelső fallabdás lép pályára vasárnap a Marczibányi téri Ormai László Asztalitenisz Csarnokban.

 

Az aktuális világranglistán harmadik játékos – aki június óta angol színekben versenyez – egy bemutató mérkőzésen csap össze az ötszörös magyar bajnok Farkas Balázzsal, a profi szövetség rangsorának 48. helyezettjével.

Az üvegpályán sorra kerülő összecsapás lesz a csúcspontja az európai szövetség égisze alatt zajló masters-körverseny pénteken kezdődő budapesti állomásának, amelyet a magyar szövetség és a City Squash Club szervez. A házigazdák arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a háromnapos viadalra 21 ország száz játékosa, köztük 42 magyar nevezett, s a versenyeket két női, illetve hét férfi korcsoportban bonyolítják majd le.

A masters-versenyre a belépés ingyenes, a vasárnap 15 órakor kezdődő bemutató mérkőzésen pedig telt ház, mintegy 400 néző követheti majd élőben az eseményeket. A háromszoros British Open- és háromszoros US Open-bajnok Mohamed El Shorbagy fellépésére már elővételben elkelt minden jegy, de a házigazdák online közvetítéssel próbálják kárpótolni azokat, akik lemaradnak a sportági csemegéről.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik