Asztalitenisz: a Sárkánnyal már nem bírt Lebrun, kínai sikerekkel zárult a makaói verseny

Vágólapra másolva!
2023.04.23. 16:34
null
Makaó legjobbjai, a győztesnek járó trófeával: Vang Man-jü és Vang Csü-csin (Fotó: WTT)
Kínai házi döntőket rendeztek a WTT-sorozat makaói champions versenyének utolsó napján, ami önmagában nem számít különlegességnek, ám az, hogy végül a férfiaknál Vang Csü-csin, a nőknél pedig Vang Man-jü győzött, az elmúlt hetek tendenciája alapján kisebb meglepetésnek számít.

A franciák 19 esztendős csillagának, Alexis Lebrunnak (világranglista-22.) túl sok volt két nap alatt a két kínai topjátékos: azok után, hogy a negyeddöntőben legyőzte a világbajnoki címvédő és világelső Fan Csen-tungot, a legjobb négy között már nem bírt a legendával, az ötszörös olimpiai és 13-szoros világbajnok Ma Lunggal (4). Bármennyire is meglepő, a hazájában Sárkány becenévre hallgató, s a sportágban szinte minden fontos címet begyűjtő, számos rekordot tartó Ma Lung vitrinjéből még hiányzik a WTT-trófea, legutóbb ugyanis a 2021 nyarán a tokiói olimpián nyert nagy nemzetközi versenyt. Ezt a negatív sorozatot most sem sikerült megszakítania, ugyanis a döntőben nagyon simán, négy játszmában kikapott honfitársától, Vang Csü-csintől (2.). A 22 éves balkezes kínai klasszis a jelek szerint Makaó-specialista, hiszen az ott megrendezett tavaly őszi champions verseny után ezt a mostanit is megnyerte.

A hölgyeknél is kisebb meglepetéssel zárult a torna, már amennyire meglepetésnek tekinthető, hogy most éppen nem az a kínai játékos nyert, mint akire a legtöbben számítottak. A mostanában bomba formában játszó, a szingapúri Grand Smasht és a múlt heti hszinhsziangi champions versenyt megnyerő Szun Jing-sa (1.) ezúttal az elődöntőben elbukott, az őt legyőző olimpiai bajnoki címvédő Csen Meng (4.) viszont a döntőben nem bírt Vang Man-jüvel (2.): a 24 éves egyéni világbajnok a tavaly nyári budapesti sikere után másodszor vitte haza a WTT-sorozat champions versenyének trófeáját.

WTT-SOROZAT, CHAMPIONS, MAKAÓ
Férfiak. Egyes. Elődöntő:

Ma Lung (kínai)–A. Lebrun (francia) 4:1 (8, –7, 5, 8, 8)Vang Csü-csin (kínai)–Harimoto (japán) 4:0 (9, 9, 7, 4)
Döntő:

Vang Csü-csin–Ma Lung 4:0 (10, 1, 8, 7)

Nők. Egyes. Elődöntő:
Csen Meng (kínai)–Szun Jing-sa (kínai) 4:0 (14, 6, 8, 9)
Vang Man-jü (kínai)–Vang Ji-ti (kínai) 4:2 (–7, 9, 9, 6, –5, 4)
Döntő:

Vang Man-jü–Csen Meng 4:2 (–11, 7,–8, 10, 9, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik